Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Απεργιακή απάντηση στην απληρωσιά

Το πανό του ΣΕΜΙΣΕΑ στη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση
Το πανό του ΣΕΜΙΣΕΑ στη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση
Εξω από το υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν χτες, στο πλαίσιο απεργιακής τους κινητοποίησης, εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή, διεκδικώντας να μπει τέρμα στην απλήρωτη δουλειά. Στη συγκέντρωση συμμετείχε με το πανό και τα συνθήματά του το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), ενώ στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και Νήσων.

Κατήγγειλαν την «απλήρωτη δουλειά, σύγχρονη σκλαβιά» που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα κέντρα Ειδικής Αγωγής (λειτουργούν ως ΝΠΙΔ), καθώς είναι απλήρωτοι αλλού δέκα, αλλού δώδεκα μήνες, αλλού ακόμα περισσότερο. «Από τον Μάη μέχρι σήμερα έχουμε πληρωθεί μόλις 200 ευρώ, έναντι του μισθού», λένε ορισμένοι. «Το Νοέμβρη τα οφειλόμενα δεδουλευμένα θα φτάσουν τον έναν χρόνο», συμπληρώνουν άλλοι.

Παράλληλα, το σωματείο και η ΣΕΑΑΝ κατήγγειλαν την επιβολή τροφείων στις οικογένειες αλλά και υποβάθμιση των υπηρεσιών, που πηγαίνει χέρι - χέρι με την υποχρηματοδότηση και την απληρωσιά του προσωπικού. «Τα ειδικά σχολεία σε άθλιες συνθήκες τα έχουν καταντήσει "αναπηραποθήκες"», «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία, να καταργηθούν τώρα τα τροφεία», φώναξαν μεταξύ άλλων.

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 2 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος), προκειμένου να πάρουν την οργάνωση του αγώνα στα χέρια τους. Ασκεί κριτική στην πλειοψηφία της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΠΟΜΕΕΑ), η οποία αφού αναμάσησε την καραμέλα της «περιόδου χάριτος» απέναντι στην κυβέρνηση, δεν μπορεί ούτε θέλει να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με την αναπληρώτρια υπουργό, Θεανώ Φωτίου, η οποία δεν έδωσε καμία απάντηση για το πότε και αν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι, παραπέμποντάς τους στην Περιφέρεια και στις διοικήσεις των δομών.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org