Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
«Χρυσή»... τορπίλη

Μπορεί να άργησε ωστόσο η κολύμβηση δεν έμεινε έξω από το χορό των μεταλλίων που συνεχίζεται για την ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η οποία πλέον μετράει 12 μετάλλια, εκ των οποίων τα 5 χρυσά.

Ο Δήμος Μιχαλεντζάκης στον τελικό των 100 μ. πεταλούδα της κατηγορίας S9, συνεχίζοντας τη σπουδαία πορεία του που άρχισε από τα προκριματικά, κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση του βάθρου τερματίζοντας σε χρόνο 59.27. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στην κολύμβηση, ενώ ο συγκεκριμένος αθλητής κατέχει και το ρεκόρ να είναι ο μικρότερος αθλητής, σε ηλικία μόλις 17 ετών, που κατακτάει μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης, ο χρόνος του αποτελεί και νέο παραολυμπιακό ρεκόρ. Ο Μιχαλεντζάκης κατάφερε να αφήσει πίσω του τα σπουδαία ονόματα του αγωνίσματος. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ιταλός κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Φεντερίκο Μολάκι, με 59.52 και την τρίτη ο Ούγγρος Τάμας Μορς με 59.85.

Σημειώνεται πως η ελληνική αποστολή έχει ήδη εξασφαλίσει ένα ακόμη μετάλλιο, το οποίο απομένει να αποδειχθεί εάν θα είναι χρυσό ή ασημένιο. Αυτό αφορά τη συμμετοχή του Γρηγόρη Πολυχρονίδη στο μπότσια, ο οποίος χτες το βράδυ (23.30) επρόκειτο να μετάσχει στον τελικό του μεικτού ατομικού της κατηγορίας BC 3 με αντίπαλο τον Νοτιοκορεάτη Χο Γον Τζέονγκ.

Με ελπίδες μεταλλίου και μάλιστα χρυσού επρόκειτο να μετάσχει στον προγραμματισμένο επίσης για χτες το βράδυ τελικό της σφαιροβολίας της κατηγορίας F33 των γυναικών η Ανθή Λιάγκου, η οποία έχει τη δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 5,29 μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ