Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Mε τους αγώνες αποσπάστηκε δέσμευση από τον ΟΣΚ

Σε επιφυλακή οι γονείς για νέες κινητοποιήσεις

Σε νέα δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν χτες οι γονείς και οι μαθητές των 29ου, 15ου, 10ου, 24ου και 38ου Δημοτικών Σχολείων Περιστερίου, απαιτώντας την επίσπευση των έργων επισκευής των σχολικών κτιρίων του 29ου και 15ου που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό στις 7 Σεπτέμβρη. Χτες οι μαθητές των πέντε σχολείων απείχαν από τα μαθήματά τους και μαζί με τους γονείς τους συγκεντρώθηκαν στο χώρο του 29ου και 15ου. Κάτω από την πίεση του αγώνα των γονιών και μαθητών, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων αναγκάστηκε να δεσμευτεί ότι τα δύο σχολικά κτίρια θα παραδοθούν στις 28 Φλεβάρη, όπως δήλωσε η πολιτικός μηχανικός του ΟΣΚ, υπεύθυνη για το έργο Β. Μπενετάτου.

Οι γονείς ωστόσο δεν έμειναν στη «δέσμευση» αυτή, αλλά έδωσαν διορία μέχρι αύριο Τετάρτη να τους δοθεί από τη διεύθυνση του ΟΣΚ και γραπτή δέσμευση ότι τα σχολεία τους θα παραδοθούν στις 28 Φλεβάρη, αλλιώς θα προχωρήσουν σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Τον εμπαιγμό και την αδιαφορία που δείχνουν οι αρμόδιοι φορείς προς τους μικρούς μαθητές των παραπάνω σχολείων, καταδίκασε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ΔΑΣ Παναγιώτης Σοφός.

Τα σχολεία αυτά λειτουργούν σε διπλοβάρδια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί μαθητές από τη μεταστέγαση είναι πολλά, αφού αναγκάζονται να μεταφέρονται με πούλμαν ή ακόμα και να περπατούν αρκετή ώρα για να φτάσουν στα σχολεία που φιλοξενούνται. Για το 38ο Δημοτικό Σχολείο όμως, που στην ουσία έχει μείνει χωρίς σχολείο, δεν υπάρχει πρόβλεψη και μελέτη για μεταφορά του σε δικό του σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ