Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΓ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
Θέλουν νεολαιίστικα όργανα - «μαϊμούδες»

Πιστή στο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη χειραγώγηση της νεολαίας, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς προχώρησε το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη διοργάνωση της «2ης Πανελλήνιας Συνάντησης Νέων Εκλεγμένων Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβούλων».

Οπως η πρώτη αντίστοιχη συνάντηση (Μάρτης 1999) έτσι και αυτή, εξελίχτηκε σε μια φιέστα χωρίς ουσιαστική συζήτηση ή έστω αναφορά, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η νεολαία.

Η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου, μιλώντας στη συνάντηση, επέμεινε στη λειτουργία των «Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβουλίων Νεολαίας» και των «κέντρων πληροφόρησης των νέων» στους δήμους. Μίλησε, δηλαδή, για όργανα - «μαϊμούδες» με αποστολή τη δημιουργία κλίματος συναίνεσης και υποταγής της νεολαίας στις ορέξεις της ΕΕ. Επίσης, «ξέχασε» να αναφερθεί στην υποχρηματοδότηση, που οδηγεί σε αναγκαστική παύση μια σειρά δραστηριότητες των δήμων, για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, που αποτελούσαν χώρους δραστηριοποίησης και δημιουργίας για τους νέους.

Με μια καθαρά προεκλογική ομιλία συμπλήρωσε τη φιέστα ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Πέτρος Σφηκάκης. Απευθυνόμενος στους νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους, είπε ότι αποτελούν «τους πολιτικούς του αύριο» και παρουσίασε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως προνομιακό χώρο για τη συμμετοχή της νεολαίας στα κοινά, επιμένοντας στην ενεργοποίηση των νέων μακριά και πέρα από τα ζωντανά όργανα του νεολαιίστικου κινήματος.

Παρά το αυξημένο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη συμμετοχή των νέων στους εκ των άνω κατασκευασμένους και εύκολα ελέγξιμους «θεσμούς», οι 300 περίπου δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι που παραβρέθηκαν, δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για τις σχετικές διακηρύξεις των κυβερνητικών υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ