Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΙΦΛΙΔΑ.-- Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στη Γεωργία ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, επαινώντας την αστική κυβέρνηση της χώρας για τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τις δραστηριότητες της λυκοσυμμαχίας. Επίσης, την παρότρυνε να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, πολιτικές, οικονομικές, ώστε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, γιατί υποτίθεται αυτό είναι «κοινότητα αξιών, που προασπίζεται τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου».

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.-- Χιλιάδες διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον νέο Πρόεδρο της Βραζιλίας Μισέλ Τεμέρ, στην παρέλαση για τη Μέρα της Ανεξαρτησίας καθώς και στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. Αυτές ήταν οι πρώτες εμφανίσεις του Τεμέρ, πρώην συμμάχου στη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση της Ντίλμα Ρουσέφ, που μετά από παραπομπή σε δίκη οδηγήθηκε σε καθαίρεση. Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει εξαγγείλει η νέα κυβέρνηση.

ΡΑΜΑΛΑ.-- Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Παλαιστίνη αποφάσισε πως οι δημοτικές εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για τις 8 Οκτώβρη αναβάλλονται, στο φόντο διαφωνιών για διάφορα ψηφοδέλτια και άλλων δυσκολιών. Τις προηγούμενες μέρες, η «Χαμάς» είχε προσφύγει κατά ψηφοδελτίων της «Φατάχ».

ΕΡΕΒΑΝ.-- Την παραίτησή του ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Χοβίκ Αμπραχαμιάν, του κυβερνώντος Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, επικαλούμενος, σε δηλώσεις στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, την ανάγκη ανανέωσης της πολιτικής, ενώ, αφού αναφέρεται στο έργο της κυβέρνησής του, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην «καταπολέμηση της διαφθοράς στον κρατικό μηχανισμό». Δηλώνει, ωστόσο, ότι θα συνεχίσει ενεργός στην πολιτική ζωή.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Αξιωματούχοι του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας δήλωσαν, σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες», ότι θα ξεκινήσει την κατασκευή ενός τεράστιου υπόγειου φράγματος, με στόχο να εμποδίσουν επιθέσεις μαχητών της «Χαμάς».

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Σφοδρές μάχες γίνονται αυτές τις μέρες στη νότια επαρχία του Αφγανιστάν Ουρουζγκάν στην πόλη Ταρίν Κοτ, όπου εισέβαλαν ισχυρές δυνάμεις «Ταλιμπάν». Τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι αν δεν φτάσουν άμεσα ενισχύσεις η πόλη θα πέσει στα χέρια των «Ταλιμπάν» και οι 70.000 κάτοικοι δεν θα έχουν τρόπο διαφυγής.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ενα ακόμα ζευγάρι συνελήφθη στο Μονταρζί, στην κεντρική Γαλλία, στο πλαίσιο των νέων αστυνομικών ερευνών που ξεκίνησαν αφού εντοπίστηκε στο Παρίσι ένα όχημα με έξι φιάλες αερίου, χωρίς όμως μηχανισμό ανάφλεξης.

ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ.-- Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας θα χρηματοδοτήσει με 8,58 εκατομμύρια δολ. πρόγραμμα για την εξουδετέρωση πυρομαχικών και βομβών που δεν έχουν εκραγεί στο Λάος. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, θα αξιοποιηθεί και καινοτομική τεχνολογία που προωθεί η χώρα και η οποία «ρευστοποιεί» τα μη εκραγέντα πυρομαχικά, χωρίς να απαιτείται η εκσκαφή και η ανατίναξή τους για καθένα χωριστά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2016-05-24 00:00:00.0)
Προσφορά «κατάπαυσης πυρός»(2006-06-16 00:00:00.0)
Εκρηκτική κλιμάκωση(2005-07-16 00:00:00.0)
Αιματηρές συγκρούσεις(2003-04-30 00:00:00.0)
Συντριβή αμερικανικού ελικοπτέρου με έξι νεκρούς...(2003-03-25 00:00:00.0)
Επαναλαμβάνονται οι μάχες(2001-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ