Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ
Παραδίδεται στους άρχοντες του τζόγου!

Ο Φαληρικός Ιππόδρομος παραδίδεται για τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση στους άρχοντες του ηλεκτρονικού τζόγου, με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό τονίστηκε χτες, κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής για τη Διάσωση του χώρου του Ιπποδρόμου. Απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο μαζικοί φορείς και δημοτικές παρατάξεις της Καλλιθέας και του Π. Φαλήρου, που συμμετέχουν στην Επιτροπή, δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μαζικές κινητοποιήσεις και σε προσφυγές στα δικαστήρια, ώστε να σταματήσει ο παράνομος διαγωνισμός του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας, να καταργηθούν οι ρυθμίσεις του νόμου 2730 και να περιέλθει ο χώρος στο Δήμο Καλλιθέας, ώστε να διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού.

Μέλη της Επιτροπής τόνισαν ότι ενώ είχε οριστεί από το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας ο χώρος του Ιπποδρόμου να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και πολιτισμού, ο νόμος για τα Ολυμπιακά Εργα (ν. 2730/99) τον μετέτρεψε σε πόλο εντατικής εμπορικής εκμετάλλευσης, με εξαιρετικά υψηλούς όρους δόμησης (115.000 τ.μ., κάλυψη 70%) και απεριόριστο ύψος. Ηδη από τον ΟΔΙΕ διεξάγεται διαγωνισμός, που εξελίσσεται σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας για την παραχώρηση του Φαληρικού Ιπποδρόμου σε ιδιωτικές εταιρίες.

«Διαφαίνεται ότι, με αφορμή το 2004, προωθείται η ικανοποίηση των επιχειρηματιών», επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου η Φρ. Κορτζίδου εκπρόσωπος του ΚΚΕ. «Πρόθεση της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου οι χώροι όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετά το 2004 να μετατραπούν σε χώρους κερδοσκοπίας. Το ΚΚΕ θα είναι κοντά στους αγώνες σας και θα σας υποστηρίξει με κάθε τρόπο τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή», κατέληξε η Φρ. Κορτζίδου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ