Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα συλλογικής πάλης και διεκδίκησης

Από την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας
Από την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας
Να δυναμώσουν την πάλη για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα καλεί τα σωματεία των εκπαιδευτικών η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ μπροστά στη νέα σχολική χρονιά.

Οπως σημειώνει ενόψει και της απεργίας των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις 15 Σεπτέμβρη και των κινητοποιήσεων με αφορμή τη ΔΕΘ: «Η κατάσταση στην Παιδεία δεν εξαιρείται από τη γενικότερη επίθεση. Οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδείχτηκαν απάτη! Αντί να γίνουν μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά, η κυβέρνηση εξαφανίζει τα κενά, ψαλιδίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών! Με τις Υπουργικές Αποφάσεις και τις Τροπολογίες για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή, το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνάσιου, τους περιορισμούς στις ειδικότητες των ΕΠΑΛ και τις ομάδες προσανατολισμού, η κυβέρνηση επιδιώκει να "εξαφανίσει" τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, να εμφανίσει ότι υπάρχουν πλεονάσματα. Με τις αντιδραστικές εγκυκλίους προς τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, χτυπά την οργανικότητα, ενεργοποιεί τη διαρκή κινητικότητα των εκπαιδευτικών», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

«Η οργάνωση της πάλης χρειάζεται να γίνει υπόθεση όλων των συναδέλφων, με τη συμμετοχή στη ζωή και τη δράση του σωματείου, στη Γενική Συνέλευση και σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία», τονίζει καλώντας άμεσα: «Οργανώνουμε τη συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου. Προχωράμε σε έκδοση επιστολής για τους γονείς, διαβάζουμε την ανακοίνωση του σωματείου την 1η μέρα των σχολείων. Συνεχίζουμε την αγωνιστική παρέμβαση στα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να αποτρέψουμε συμπτύξεις, υπεραριθμίες, υποχρεωτική μετακίνηση συνάδελφων. Προχωράμε σε κινητοποιήσεις ανά δήμο και ανά περιοχή μαζί με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων. Οργανώνουμε την απεργία στις 15/9. Αμέσως μετά νέος γύρος Γενικών Συνελεύσεων σε Συλλόγους και ΕΛΜΕ, για να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να αποφασίσουμε την παραπέρα αγωνιστική πορεία του κλάδου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ