Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πρωτοβουλίες από πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών

Με ανατροπές που επιδεινώνουν τους όρους μόρφωσης για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας ξεκινούν τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη τα σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας επαναλαμβάνει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στην ώρα τους, με την ηγεσία του να υπερασπίζεται τις αλλαγές, ενώ αυτό το διάστημα αναπτύσσονται μια σειρά από πρωτοβουλίες διεκδίκησης από πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα ενάντια στην πολιτική που συμπιέζει το μορφωτικό δικαίωμα.

Αύριο, Τετάρτη, στη 1.30 μ.μ., στο υπουργείο Παιδείας, τα ΔΣ των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής «Σωκράτης» και Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης» καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που διαμορφώνουν στα νηπιαγωγεία η Υπουργική Απόφαση για το λεγόμενο «Ενιαίο τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου» και η εγκύκλιος για τη λειτουργία του. Ζητούν την απόσυρση της Απόφασης, μόνιμους διορισμούς νηπιαγωγών με οργανική θέση σε κάθε σχολείο, μόνιμους νηπιαγωγούς και βοηθητικό προσωπικό για να καλυφτούν κενά και μορφωτικές ανάγκες, μείωση αριθμού νηπίων ανά τμήμα σε 15 και περαιτέρω μείωση στα τμήματα που υπάρχουν διαγνώσεις για νήπια που χρειάζονται ειδική παιδαγωγική στήριξη, θεσμοθέτηση του ωραρίου των νηπιαγωγών στη βάση της θέσης για ενιαίο ωράριο όλων των εκπαιδευτικών, θεσμοθέτηση δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν, σε κατάλληλες σύγχρονες υποδομές.

Παράλληλα, ο Σύλλογος «Σωκράτης» απευθύνεται με επιστολή στους γονείς και αναφέρεται στις ανατροπές στη λειτουργία των σχολείων, ενώ την Πέμπτη το απόγευμα καλεί Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων της περιοχής σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα.

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, ενάντια στην εφαρμογή των ρυθμίσεων που δυναμιτίζουν τη λειτουργία του σχολείου και βγάζουν «υπεράριθμους» εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, μετά από αυτήν την πολύωρη παρέμβαση, απέσπασαν από τον διευθυντή Εκπαίδευσης δεσμεύσεις, όπως ότι θα υπάρξει δάσκαλος Ολοήμερου, ότι οι «υπεράριθμοι» θα τοποθετηθούν σε σχολεία της Διεύθυνσης, ενώ επιβεβαιώθηκε πως υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών. Από πλευράς εκπαιδευτικών και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ τονίστηκε πως απαιτείται επαγρύπνηση και σύνδεση του αγώνα για τη λειτουργία των σχολείων με την πάλη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Παρέμβαση στις συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης έκαναν την περασμένη Παρασκευή πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ