Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αριστα στο τεστ και επιστροφή ηρεμίας

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στην Εθνική Ανδρών μετά τη σπουδαία νίκη επί της Ολλανδίας στο φιλικό
Τα χαμόγελα επέστρεψαν στην Εθνική Ανδρών μετά τη σπουδαία νίκη επί της Ολλανδίας στο φιλικό
Σχεδόν δυο χρόνια μετά, το κλίμα αισιοδοξίας και κυρίως η ηρεμία φαίνεται να επιστρέφουν στις τάξεις της Εθνικής Ανδρών, έπειτα από τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 σε διεθνές φιλικό με την Ολλανδία στο Αϊντχόφεν. Και μπορεί η νίκη να επιτεύχθηκε σε ένα φιλικό παιχνίδι, όμως κάτι το βαρύ όνομα του αντιπάλου κάτι η δυσμενής παράδοση της Εθνικής κόντρα στους Οράνιε και ιδιαίτερα η εμφάνιση των διεθνών, είναι μερικά σημαντικά στοιχεία για την αλλαγή κλίματος. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από αρκετό καιρό το ελληνικό συγκρότημα έδειξε χαρακτήρα και σημεία αντίδρασης, αφού παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Βαϊνάλντουμ στο 14', κατάφερε να κάνει την ανατροπή με τα τέρματα των Μήτρογλου (29') και Γιαννιώτα (74'). Το πλέον θετικό, πάντως, για την Εθνική είναι ότι η εμφάνιση έρχεται ως συνέχεια της αντίστοιχης στο δεύτερο φιλικό με την Αυστραλία πριν δυο μήνες (νίκη με 2-1 τότε), κάτι που μπορεί να θεωρηθεί σημάδι ανάκαμψης. Και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο ιδιαίτερο, αφού από την ερχόμενη Τρίτη αρχίζουν οι επίσημες υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 με αντίπαλο το Γιβραλτάρ εκτός έδρας.

Mε βάση όλα αυτά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Μίκαελ Σκίμπε, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος απ' την εικόνα της ομάδας κόντρα στους Οράνιε. Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στο σημείο της αντίδρασης των διεθνών όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η συνολική εικόνα δείχνει ξεκάθαρα ότι η ομάδα έχει προοπτικές. Επίσης, ο Γερμανός προπονητής τόνισε πως υπάρχουν ακόμα σημεία που χρήζουν διόρθωσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, σε σημείο που μελλοντικά μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό σε ένα επίσημο παιχνίδι. Μιλώντας για την προσεχή πρεμιέρα των υποχρεώσεων κόντρα στο Γιβραλτάρ, ο Μίκαελ Σκίμπε δήλωσε πως περιμένει να δει μια ανάλογη εικόνα απ' τους παίκτες προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία η πρεμιέρα.

Ολα καλά με Φορτούνη

Ο τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη που αποχώρησε στο 56' του φιλικού με την Ολλανδία ήταν το περιστατικό που μετρίασε τη χαρά της νίκης, καθώς η αγωνία για την κατάσταση του Ελληνα επιθετικού ενόψει Γιβραλτάρ ανέβηκε κατακόρυφα. Ωστόσο, χτες αποδείχτηκε ότι ο τραυματισμός του δεν είναι κάτι το σοβαρό και αναμένεται να δώσει το «παρών» στην πρεμιέρα των προκριματικών για το Μουντιάλ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ