Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπογράφτηκε η ΚΥΑ υπέρ «Fraport»

Συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των... επενδυτών της «Fraport» εμφανίζεται η κυβέρνηση καθώς υπογράφτηκε εντός του χρονοδιαγράμματος η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) αναφορικά με την επιβολή του «αεροδρομιόσημου» των 13 ευρώ, το οποίο θα επιβαρύνει τα αεροπορικά εισιτήρια των επιβατών που θα μετακινούνται από και προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που πέρασαν στην κυριότητα της γερμανικής εταιρείας.

Οπως άλλωστε προέβλεπε και η σχετική συμφωνία, οι αρμόδιοι υπουργοί Μεταφορών και Οικονομικών, Χρ. Σπίρτζης και Ευ. Τσακαλώτος, αντίστοιχα, υπέγραψαν την ΚΥΑ με την οποία ρυθμίζονται το ύψος του τέλους και η διαδικασία χρέωσης και είσπραξής του. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το ύψος του αντίστοιχου τέλους ανέρχεται στα 12 ευρώ για όσους μετακινούνται εντός της ζώνης Σένγκεν, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάνει και τα 22 ευρώ. Η ΚΥΑ προβλέπει επίσης την αύξηση του τέλους στα 18 ευρώ μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των «επενδύσεων», στις οποίες υποχρεώνεται να προχωρήσει η «Fraport» τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Κατά τ' άλλα, όταν ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση πανηγύριζαν σύσσωμοι κυβέρνηση, αστική αντιπολίτευση, αστικά ΜΜΕ και άλλα τέτοια επιτελεία ότι η «Fraport» θα κάνει επενδύσεις, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και άλλα τέτοια «φανταστικά», συγκαλύπτοντας ότι κανένας καπιταλιστής δεν επενδύει για τις λαϊκές ανάγκες αλλά για την κερδοφορία του, που την πληρώνουν λαϊκές δυνάμεις, που στην προκειμένη περίπτωση θα έχουν την ανάγκη να χρησιμοποιούν το αεροπλάνο για τη μεταφορά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ