Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΖΑΡΙΦ ΣΕ Λ. ΑΜΕΡΙΚΗ
Συμφωνίες με έμφαση σε βιομηχανία και κατασκευαστικά έργα

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.--

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, συνέχισε χτες στη Νικαράγουα, μετά την Κούβα, την περιοδεία του σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, σε μία προσπάθεια διάνοιξης του εδάφους για μπίζνες των ιρανικών μονοπωλίων στην ευρύτερη περιοχή.

Συνοδευόμενος από 120 κυβερνητικούς αξιωματούχους, στελέχη δημόσιων οργανισμών και επιχειρηματίες, ο Ζαρίφ συναντήθηκε χτες στην πρωτεύουσα της Νικαράγουας, Μανάγκουα, με τον ομόλογό του, Σαμουέλ Σάντος Λόπες, τον Πρόεδρο της χώρας, Ντανιέλ Ορτέγκα και τον πρόεδρο της Βουλής, Ρενέ Τέλες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Νικαράγουα σημείωσε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς και μία πιθανή συνεργασία πάνω στο μεγάλο κατασκευαστικό σχέδιο δημιουργίας της Μεγάλης Διώρυγας της Νικαράγουας, που σχεδιάζεται έως το 2030 να ενώσει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό Ωκεανό, σε μία περιοχή μήκους περίπου 280 χλμ. και το οποίο έχει αναλάβει από το 2014 η κινεζική εταιρεία από το Χονγκ Κονγκ, HKND. Επιπλέον, στους τομείς αύξησης της διμερούς συνεργασίας ο αξιωματούχος συμπεριέλαβε και εκείνους της γεωργίας, της παραγωγής τροφίμων και φαρμάκων, της πετροχημικής βιομηχανίας.

Αργότερα χτες το απόγευμα, ο Ιρανός υπουργός έφτασε στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, Κίτο, όπου ξεκίνησε συναντήσεις με τον Πρόεδρο, Ραφαέλ Κορέα, αλλά και οικονομικούς παράγοντες της χώρας. Τις επόμενες μέρες θα μεταβεί στη Βολιβία και στη Βενεζουέλα, όπου θα συμμετάσχει σε σύνοδο του Κινήματος των Αδεσμεύτων στο Καράκας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ