Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει τις χυδαιότητες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας

Ανακοίνωση «για τη χυδαία επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε συνδικαλιστές» εξέδωσε η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ. Ο Π. Πολάκης, απαντώντας σε καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων για ελλείψεις στα νοσοκομεία και πως στο νοσοκομείο Σαντορίνης «χειρουργούμε μόνο αιμορροΐδες», σημείωσε ότι «δεν αποτελεί ντροπή να είσαι χειρουργός (και) αιμορροΐδων, αποτελεί όμως διπλή ντροπή να είσαι συνδικαλιστής μόνο της ανατομικής περιοχής στην οποία ανήκουν οι αιμορροΐδες».

Η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ τονίζει ανάμεσα σε άλλα ότι «το μελάνι που ξοδεύει και οι ύβρεις που εκτοξεύει, χωρίς αιδώ, ο αναπληρωτής υπ. Υγείας, κ. Π. Πολάκης, ενάντια σε συνδικαλιστές στον κλάδο της Υγείας και τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, δεν μπορούν να κρύψουν τη βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουν ασθενείς, περιθαλπόμενοι, χρόνιοι πάσχοντες, αλλά και οι υγειονομικοί που εργάζονται με όλες τις εργασιακές σχέσεις.

Δεν μπορούν να κρύψουν το τεράστιο έγκλημα που διαπράττει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας επί της ουσίας την πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, την πολιτική της παράδοσης της Υγείας στα μεγάλα μονοπώλια, στις Ανώνυμες Εταιρείες, τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και "μπίζνες πλαν". Ο στόχος να εξυπηρετηθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας πληρώνεται κάθε μέρα από το λαό όχι μόνο με αυξήσεις εισφορών και των ιδιωτικών δαπανών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και με πρόωρους θανάτους εργατόκοσμου στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές και τις παραλίες.

(...) Η επιθετικότητα της κυβέρνησης και τα νέα αντεργατικά μέτρα που σχεδιάζει, θα απαντηθούν αποτελεσματικά με την οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, με την οργάνωση της αγωνιστικής απάντησης σε σύγκρουση και σε ρήξη με τη μεγαλοεργοδοσία, την Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΔΝΤ και όσους τους στηρίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ