Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι μελωδίες της Πιάφ στο Ηρώδειο

Η παράφορη και γοητευτική ζωή της κορυφαίας Γαλλίδας ερμηνεύτριας Εντίθ Πιάφ ξετυλίγεται σε ένα οπτικοακουστικό θέαμα, που θα παρουσιαστεί στις 28 Σεπτέμβρη, στο Ηρώδειο, στις 8.30 μ.μ. Πρόκειται για μια παράσταση που έχει αναδειχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες των τελευταίων ετών: το «Piaf! The Show», που συμπλήρωσε περισσότερες από 200 παραστάσεις σε τρεις ηπείρους και χειροκροτήθηκε ήδη από μισό εκατομμύριο θεατές, αφηγείται τον πολυκύμαντο βίο του θρυλικού «Σπουργιτιού», της μοναδικής Εντίθ Πιάφ, μέσα από τα τραγούδια της που έγραψαν ιστορία.

Από τον υπόκοσμο και τα κακόφημα μπαρ της Μονμάρτης ως τη μεγαλοπρεπή σκηνή του «Olympia Hall», η παράσταση - που εμπνέεται από τη βραβευμένη με Οσκαρ ταινία «Ζωή σαν τριαντάφυλλο» - προσκαλεί τους θεατές σε ένα ταξίδι σε μια ολόκληρη εποχή, φιλοτεχνώντας το πορτρέτο μιας καλλιτέχνιδας που έχει περάσει πια στη σφαίρα του μύθου. Οι μελωδίες της Πιαφ συνοδεύονται από προβολές ανέκδοτου φωτογραφικού υλικού, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα. Το ρόλο και τα τραγούδια του «Σπουργιτιού» ερμηνεύει ένα από τα λαμπρότερα ταλέντα της σύγχρονης γαλλικής σκηνής, η Anne Carrere, η οποία έχει χριστεί «κληρονόμος της μουσικής της Πιαφ» και «η ωραιότερη φωνή που τραγούδησε το ρεπερτόριο της Πιαφ τα τελευταία πενήντα χρόνια».

Η παράσταση έκανε την πρεμιέρα της στις αρχές του 2015, τιμώντας την επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννηση της Πιαφ. Εκτοτε, έχει περιοδεύσει σε είκοσι τρεις χώρες συναντώντας ενθουσιώδη υποδοχή από κοινό και κριτικούς, ενώ έχει θριαμβεύσει με soldout εμφανίσεις στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου - μεταξύ άλλων στο Symphony Space του Broadway, στο Barbican, στο Theatre Municipal de Rio και στην Οπερα της Νίκαιας. Ξεχωριστή περίσταση υπήρξε η παρουσίασή της στο Theatre Dejazet του Παρισιού στις 19 Δεκέμβρη του 2015, ακριβώς στα εκατοστά γενέθλια της Πιαφ, ενώ μια ακόμα λαμπρή στιγμή αναμένεται να είναι η παράσταση της 6ης του Γενάρη 2017 στο «Carnegie Hall», στη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από την ιστορική συναυλία της Πιαφ στον ίδιο χώρο (6 Γενάρη 1957).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ