Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
«Δε χαρίζουμε τον ιδρώτα μας», διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι

...και την πορεία που ακολούθησε
...και την πορεία που ακολούθησε
Συγκέντρωση με αιχμή τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας έγινε προχτές βράδυ στη Λευκάδα με οργανωτή το Εργατικό Κέντρο. Με συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Μηνά και πορεία που έφτασε μέχρι την παραλία της πόλης, οι εργαζόμενοι του νησιού διαδήλωσαν πως δεν χαρίζουν τον κλεμμένο ιδρώτα τους σε εργοδοσία και κράτος, παλεύουν και διεκδικούν ΣΣΕ. Η κινητοποίηση ήταν ενταγμένη στην προσπάθεια δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων να φέρουν στην ημερήσια διάταξη την πάλη για την υπογραφή ΣΣΕ, μέσα από κοινό κείμενο - κάλεσμα που συνυπογράφουν και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν.

Στη συγκέντρωση, το λόγο πήραν ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Χρήστος Καμπέρης, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων, Μάκης Βεροιώτης, και η Ευτυχία Καραβασίλη, εκ μέρους του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Αλέξανδρος Βεροιώτης. «Αυτό που πρέπει να βάλουμε μπροστά στις διεκδικήσεις μας είναι να μη δουλεύει κανένας χωρίς ΣΣΕ, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα. Είναι αλήθεια ότι κανένας κλάδος μόνος του και κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία και οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Πρέπει αυτό να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων», είπε μεταξύ άλλων.

Από τη συγκέντρωση...
Από τη συγκέντρωση...
Τόνισε ακόμα πως ευθύνη και καθήκον των σωματείων και του Εργατικού Κέντρου είναι και η ενημέρωση των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους που απορρέουν από τις ΣΣΕ, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους να απευθύνονται στα σωματεία τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν: «Το σωματείο τους είναι το αποκούμπι σε οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει στο χώρο δουλειάς. Οι παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων του παίρνονται σοβαρά υπόψη από την εργοδοσία, ειδικά στον κλάδο του Τουρισμού στο νησί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξήγησε πως η πάλη για τις ΣΣΕ δεν είναι μόνο πάλη για τους μισθούς, καθώς οι Συμβάσεις αφορούν μια σειρά από ζητήματα, με ξεχωριστή σημασία ανάμεσα σε αυτά να έχει η προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, τη στιγμή μάλιστα που οι συνθήκες εντατικοποίησης φθείρουν την υγεία των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ