Σάββατο 30 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Νέες ενέργειες για το Ελληνικό Σχολείο του Μονάχου

Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μονάχου να ανακτήσει το, 11 στρεμμάτων, οικόπεδο που παραχώρησε το 2001 για την ανέγερση του Ελληνικού Σχολείου Μονάχου, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ λόγω της διαχρονικής αδιαφορίας και κωλυσιεργίας που επέδειξαν όλες οι μέχρι τώρα ελληνικές κυβερνήσεις, το υπουργείο Παιδείας δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Να σημειωθεί ότι από 21 Ιούλη ο Δήμος Μονάχου, με υπαλλήλους του, σφράγισε με δική του κλειδαριά το εργοτάξιο και ανέλαβε ο ίδιος πλέον τη φύλαξή του.

Στις 25 Ιούλη, ο υφυπουργός Παιδείας, Θ. Πελεγρίνης, απέστειλε εξώδικο έγγραφο κατά της απόφασης και των ενεργειών του Δήμου Μονάχου και συναντήθηκε με τον διευθυντή της υπηρεσίας Δημοτικών Υποθέσεων του Δήμου Μονάχου Αξελ Μάρκβαρτ. Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να συνταχθεί υπόμνημα, στο οποίο να αναφέρεται ότι:

α. Η ελληνική πλευρά θα πρέπει έως την 9/9/2016 να υποβάλει πλήρως αιτιολογημένη και ρεαλιστική πρόταση, η οποία, εφόσον τη μελετήσει ο Α. Μάρκβαρτ και την εγκρίνει, θα αποτελέσει και τη βάση για τροποποίηση της συμφωνίας του Αυγούστου του 2015 με όρους τέτοιους, ώστε να είναι εφικτή η ολοκλήρωση του έργου. Η τροποποιητική συμφωνία θα εισαχθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονάχου την 6/10/2016.

β. Εχει εξουσιοδοτηθεί δικηγόρος να παραλάβει το κλειδί από το εργοτάξιο, έτσι ώστε έως την τελική ρύθμιση του ζητήματος του σχολείου, η νομή και η ευθύνη της φύλαξης να παραμείνει στην ελληνική πλευρά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ