Παρασκευή 29 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Απολύσεις ανακοίνωσε ο όμιλος «Λόιντς»...

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Σαν τα πρώτα «βαριά σύννεφα» των επιπτώσεων στην οικονομία της Βρετανίας, που επισείει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιούνη, έσπευσαν να αντιμετωπίσουν χτες οικονομικοί αναλυτές τα σχέδια αναδιάρθρωσης του βρετανικού τραπεζικού ομίλου «Λόιντς», μέσω της επικείμενης απόλυσης 3.000 υπαλλήλων για την «εξοικονόμηση» 400.000.000 στερλινών έως το τέλος του 2017, αλλά και τη μείωση των προσδοκώμενων κερδών από την πολυεθνική πετρελαϊκή SHELL...

Πρόκειται για το πρώτο «χαστούκι» για την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Μέι μετά την προχτεσινή «αναπτέρωση ηθικού» που δημιούργησε η απόφαση του βρετανικού φαρμακευτικού κολοσσού GSK να δημιουργήσει τρία νέα εργοστάσια σε Αγγλία και Σκοτία. Εκπρόσωπος του τραπεζικού ομίλου ανακοίνωσε επίσπευση των σχεδίων «μείωσης κόστους», για να αντισταθμιστεί η πιθανή μείωση στη ζήτηση για δάνεια λόγω Brexit, μολονότι ο όμιλος ανακοίνωσε κέρδη ύψους 2,45 δισ. λιρών για το τρέχον εξάμηνο.

Επιπλέον η «Royal Dutch Shell» ανακοίνωσε μείωση των κερδών της πάνω από 70% στο δεύτερο τρίμηνο, αποδίδοντάς την στις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, στα περιορισμένα κέρδη από τη διύλιση του αργού και τα υψηλότερα κόστη από την εξαγορά της «BG Group». Τα καθαρά κέρδη της «Shell» ανήλθαν σε 1 δισ. δολάρια έναντι 2,2 δισ. δολαρίων που προέβλεπαν οι αναλυτές και 3,8 δισ. δολαρίων που ήταν τα κέρδη της στο δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Τέλος, η γαλλική εταιρία Ενέργειας EDF ανακοίνωσε πως ξανασκέφτεται τη συμμετοχή της στην κατασκευή μεγάλου πυρηνικού σταθμού στο Χίνκλεϊ Πόιντ της ΝΔ Αγγλίας, λέγοντας πως την προβληματίζει το «υψηλό κόστος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ