Παρασκευή 29 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στιγμές ελευθερίας, μέσα από το χορό

Οι παραστάσεις χορού ολοκληρώνονται στην Πειραιώς 260, Χώρος Ε', με δύο χορογραφικές δουλειές από δύο Eλληνίδες χορογράφους. Στις 30 και 31 του Ιούλη, η Κατερίνα Ανδρέου παρουσιάζει το A kind of fierce (8 μ.μ.) και η Αρια Μπουμπάκη, μαζί με τους Pauline Brun Noga Golan και Calixto Neto, παρουσιάζουν το and we are not at the same place (10 μ.μ.). Πρόκειται για δύο νέες δημιουργούς, που ζουν μόνιμα στη Γαλλία και διαπρέπουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στις 31 Ιούλη, μετά το τέλος κάθε παράστασης θα υπάρχει συζήτηση των συντελεστών με το κοινό, που θα συντονίζει η Σύμβουλος Χορού, Στεργιανή Τσιντζιλώνη.

Το kind of fierce είναι ένα σόλο. Παρατηρεί τη μοναχική του φύση και παίζει με την ιδέα της έκθεσης και της έκφρασης, προσπαθώντας να μην ξεχάσει ότι η σκηνική δράση αφορά την παρούσα στιγμή. Γυροφέρνει την ιδέα της τόλμης, ψάχνοντας τη δική του εκδοχή, με στόχο ν' αφήσει χώρο σε μερικές στιγμές ελευθερίας.

«Προερχόμενοι από διαφορετικές χώρες και καλλιτεχνικές διαδρομές, συγχρόνως επιλέξαμε να στραφούμε σε μια αρχέγονη δράση, σε μια πρωταρχική, κοινή ανθρώπινη κίνηση, το περπάτημα. Προσεγγίζοντάς το ως κίνηση, εμπειρία, σχήμα, μορφή, εικόνα και κοινωνικό μηχανισμό, δε θα μπορούσαμε να επιλέξουμε άλλο τόπο επόμενης συνάντησης από την Ελλάδα. Σε μια χώρα - πέρασμα αμέτρητων σωμάτων, χτίζουμε, ψάχνουμε και φανερώνουμε ένα νέο παλιό τοπίο επιλογών», λέει η Αρια Μπουμπάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ