Τρίτη 19 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΣΤΑΝΑ.-- Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι (οι τρεις αστυνομικοί) σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν χτες, σε επιθέσεις που πραγματοποίησε ένοπλος στην πόλη Αλμάτι του Καζακστάν, ο οποίος συνελήφθη και ανακρίνεται. O Καζάκος Πρόεδρος, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους, μετά τις φονικές επιθέσεις, που τις χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια».

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Η μητέρα ενός 16μηνου αγοριού κατήγγειλε χτες ότι ρομπότ ύψους 1,5 μέτρου και βάρους 130 κιλών, το οποίο χρησιμοποιείται ως φύλακας σε εμπορικό κέντρο της Σίλικον Βάλεϊ στην Καλιφόρνια, χτύπησε σκόπιμα το γιο της. Το ρομπότ, που έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία «Knightscope», διαθέτει χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, όπως αισθητήρες θερμικής απεικόνισης, λέιζερ, μικρόφωνο και κάμερα για τον εντοπισμό πιθανών κινδύνων.

ΡΑΜΠΑΤ.-- Το Μαρόκο ζήτησε να ξαναγίνει μέλος της Αφρικανικής Ενωσης, 32 χρόνια μετά από την αποχώρησή του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του περιφερειακού οργανισμού να αναγνωρίσει τότε και να δεχτεί ως μέλος του την (πρώην ισπανική αποικία) Δυτική Σαχάρα με την ονομασία «Αραβική Δημοκρατία Σαχράουι».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το διαστημικό όχημα μεταφορών «Dragon» άρχισε χτες το διήμερο ταξίδι του προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ενώ ο πύραυλος - φορέας «Falcon 9» διαχωρίστηκε από αυτό και προσεδαφίστηκε σε προκαθορισμένο σημείο, πίσω στη Γη, σε απόσταση λίγων μιλίων νότια, από το σημείο εκτόξευσής του.

ΣΑΝΑΑ.-- Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη χτες σε σημείο ελέγχου στην πόλη Ντάλε της Υεμένης, που βρίσκεται στο δρόμο προς το Αντεν, προκαλώντας το θάνατο δύο στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλου ενός. Ακολούθησε δεύτερη έκρηξη στην παραλιακή πόλη Μακάλα, με συνέπεια το θάνατο άλλων δύο στρατιωτών, σύμφωνα με αξιωματούχο των αρχών ασφαλείας.

ΤΟΚΙΟ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η ιαπωνική τεχνολογική εταιρεία «SoftBank Group Corp» ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει τη βρετανική εταιρεία ημιαγωγών υπολογιστών ARM HOLDINGS έναντι 31 δισ. δολαρίων.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Τμήματα του ρωσικού πυραυλικού συστήματος εδάφους - αέρος «S-300» παρέλαβε χτες το Ιράν, στο πλαίσιο προγράμματος που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Ξεκίνησε την Κυριακή η 14η συνεδρίαση της Συνδιάσκεψης του ΟΗΕ για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD 14) στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, με υποτιθέμενο στόχο τη «μείωση της διεθνούς οικονομικής ανισότητας».

ΑΒΑΝΑ.-- Χρέη αντιπροέδρου της κυβέρνησης και επικεφαλής της Διαρκούς Επιτροπής για την Εφαρμογή και την Ανάπτυξη αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομίας και Σχεδιασμού της Κούβας, Μαρίνο Μουρίγιο. Η Επιτροπή αφορά τα καθήκοντα που απορρέουν από την εφαρμογή των αποφάσεων του 6ου και 7ου συνεδρίου του ΚΚ Κούβας. Νέος υπουργός Οικονομίας ανέλαβε ο Ρικάρντο Καμπρίσας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ