Πέμπτη 2 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πικετοφορία ειρήνης

Στην επέτειο του εγκλήματος στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Πικετοφορία διαμαρτυρίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 56 χρόνων από το ατομικό έγκλημα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, διοργανώνει τη Δευτέρα 6 Αυγούστου η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. από το χώρο μπροστά από το Αγαλμα του Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΔΥΕΘ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση και να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του πυρηνικού ολοκαυτώματος, απαιτώντας κατάργηση όλων των ατομικών όπλων, να σταματήσει το πρόγραμμα για την Εθνική Αντιπυραυλική Αμυνα των ΗΠΑ, να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και να διαλυθεί, καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας, να καταργηθεί ο νόμος για το μισθοφορικό στρατό. Με τη μαζική συμμετοχή τους να πουν ΟΧΙ στα ΝΑΤΟικά σχέδια για διχοτόμηση της Κύπρου και του Αιγαίου.

Επίσης, η ΕΔΥΕΘ προειδοποιεί πως με τη διατήρηση περίπου 30.000 πυρηνικών κεφαλών σε όλο τον κόσμο - η πλειονότητά τους ανήκει στις ΗΠΑ - και τα νέα σχέδια για το πρόγραμμα της Εθνικής Αντιπυραυλικής Αμυνας, οι ΗΠΑ απειλούν με νέα κλιμάκωση των πυρηνικών εξοπλισμών. Και σημειώνει πως «τούτο έρχεται σαν αναγκαία συνέπεια της προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια για επιβολή της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων, ενάντια στα συμφέροντα των λαών». Και καταλήγει, τονίζοντας πως «οι εξελίξεις υπογραμμίζουν, για μια ακόμη φορά, ότι η πάλη ενάντια στα πυρηνικά είναι αδιαχώριστη από την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για μια ζωή ειρηνική με δικαιώματα».

Στην Αθήνα

Εκδήλωση μνήμης και αγώνα, με αφορμή τη 56η μαύρη επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, διοργανώνουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και καλούν τον αθηναϊκό και τον πειραϊκό λαό την Τετάρτη 8 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Στην Καβάλα

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας, τιμώντας τη μνήμη των αθώων θυμάτων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, διοργανώνει συγκέντρωση στο λιμάνι δίπλα στο χώρο του τελωνείου, τη Δευτέρα 6 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ. Οι διαδηλωτές θα πραγματοποιήσουν πορεία - λαμπαδηφορία στον παραλιακό δρόμο της πόλης και θα καταλήξουν στο πάρκο Φαλήρου, όπου θα γίνει ομιλία και θα ακολουθήσει συναυλία από ντόπιους καλλιτέχνες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ