Σάββατο 16 Ιούλη 2016 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διεκδικούν την επαναπρόσληψη απολυμένης

Την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης που απολύθηκε από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μετά την άρνησή της να υπογράψει ατομική σύμβαση παροχής υπηρεσιών με πρωτοφανείς καταχρηστικούς όρους, διεκδικούν σωματεία και εργαζόμενοι από τον κλάδο των Κατασκευών, με κινητοποίηση τη Δευτέρα, στις 9.30 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Τεχνικών, ενώ στάση εργασίας (9 π.μ. - 12 μ.) έχει κηρύξει την ίδια μέρα το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Η εργαζόμενη απολύθηκε από την εταιρεία BIOSAR UK του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, γιατί είχε αρνηθεί να υπογράψει κατάπτυστο ατομικό συμφωνητικό με όρους αγγλικού εμπορικού δικαίου. Πριν την απόλυσή της, δούλευε με «μπλοκάκι» στην έδρα και σε εταιρείες του ομίλου, για τέσσερα χρόνια, με συνεχείς ανανεούμενες συμβάσεις. Μετά από τριμερή συνάντηση, η Επιθεώρηση Εργασίας δικαίωσε την εργαζόμενη, ωστόσο η εργοδοσία αρνείται να ανακαλέσει την απόλυση.

Τέλος, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που έγινε την περασμένη Πέμπτη, όπου υπερψηφίστηκε το πλαίσιο της ΕΣΑΚ, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στηρίζει την πρωτοβουλία των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών για το θέμα των ΣΣΕ, συνυπογράφοντας το σχετικό νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ