Σάββατο 16 Ιούλη 2016 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ»
Προετοιμασία για νέες κινητοποιήσεις

Σε 24ωρη απεργία, την Παρασκευή 22 Ιούλη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της επιχείρησης «Μαρινόπουλος» στη Βόρεια Ελλάδα, με απόφαση του σωματείου τους. Πρόκειται για τη δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση που προκηρύσσει το σωματείο, διεκδικώντας την καταβολή του μισθού και του επιδόματος αδείας, παλεύοντας συνολικά για τα δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας, που βρίσκονται ανάμεσα στις συμπληγάδες της «εξυγίανσης» και του «λουκέτου».

Στην Αττική, τα κλαδικά σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων (Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής), μετά τη στάση εργασίας που προκήρυξαν για τους εργαζόμενους στον «Μαρινόπουλο», απευθύνουν κάλεσμα συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Καλούμε τους εργαζόμενους να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων στα καταστήματα που έστησαν Επιτροπές Αγώνα για να φτιαχτεί ένα μεγάλο δίκτυο με όλα τα καταστήματα, ώστε να δώσουμε συντονισμένη αγωνιστική απάντηση, να δυναμώσει αποφασιστικά ο αγώνας μας».

  • Χτες, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Δελή βρέθηκε στο κατάστημα της «Carrefοur - Μαρινόπουλος» στην Ευκαρπία και συζήτησε με τους εργαζόμενους. Σήμερα, οι περιοδείες συνεχίζονται σε καταστήματα του ομίλου στα εμπορικά κέντρα «Μακεδονία» και πρώην «City Gate».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ