Παρασκευή 15 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συμμετέχει στη διαμαρτυρία για την απόλυση στην «Ελλάκτωρ»

Κοινή ανακοίνωση με την Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Τεχνικών

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, τη Δευτέρα 18 Ιούλη, στις 9.30 π.μ., απευθύνουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Τεχνικών. Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο στάσης εργασίας (9 π.μ. - 12 μ.) που έχει κηρύξει την ίδια μέρα το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, με αίτημα την επαναπρόσληψη από τον «Ομιλο Ελλάκτωρ» εργαζόμενης μηχανικού με «μπλοκάκι», γιατί αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση παροχής υπηρεσιών με πρωτοφανείς καταχρηστικούς όρους.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Τεχνικών στην ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα από τους κατασκευαστικούς ομίλους συνεχίζεται. Ολοι οι εργαζόμενοι στα κατασκευαστικά έργα και τα γραφεία των ομίλων βιώνουμε τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς, τη δουλειά τα Σαββατοκύριακα, την απληρωσιά, την εντατικοποίηση της εργασίας, την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και υγείας, τις πιέσεις για μετακίνηση σε έργα εκτός Αττικής ή εκτός Ελλάδας με απαράδεκτους όρους, το φόβο της απόλυσης και τις νέες μειώσεις μισθών.

(...) Ο μοναδικός φιλολαϊκός δρόμος είναι ο δρόμος της σύγκρουσης και της ρήξης. Με τον ταξικό πόλο του εργατικού κινήματος, το ΠΑΜΕ, παλεύουμε για την ανασύνταξη του κινήματος, οργανώνουμε την αντεπίθεση ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους στηρίζουν.

Να μη δεχτούμε τη νέα βάρβαρη επέλαση με νέες απώλειες δικαιωμάτων, να έρθει στο προσκήνιο το αγωνιστικό κάλεσμα των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων για οργάνωση της πάλης στο μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων, με πλαίσιο την ανάκτηση των απωλειών, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, τη διεκδίκηση της ικανοποίησης όλων των σύγχρονων αναγκών με βάση τον πλούτο που παράγουμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ