Τετάρτη 13 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΣΜΟΣ
«Βροχή» δεκάδων εκατομμυρίων

Ποσά που προκαλούν... εγκεφαλικά στη χώρα μας δαπανώνται και φέτος για μετεγγραφές στον υπόλοιπο πλανήτη. Αν και κάθε χρόνο παίκτες και πιο συγκεκριμένα... πόδια χρυσοπληρώνονται για να αλλάξουν σύλλογο, φέτος «σπάνε» ρεκόρ μετά τις εμφανίσεις των ποδοσφαιριστών στις διοργανώσεις που συμμετείχαν με τις εθνικές τους ομάδες αυτό το καλοκαίρι. Και αρχίζουμε...

Η Τσέλσι έχει μπει γερά στο παιχνίδι της απόκτησης του Ισπανού Αλβάρο Μοράτα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και φέρεται να κατέθεσε πρόταση στην ισπανική ομάδα ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ. Ο μάνατζερ του παίκτη, όμως, γνωστοποίησε την πρόθεση του Μοράτα να παραμείνει στο «Μπερναμπέου». Ετσι, αναμένεται να μείνει στη Ρεάλ, μετά την επιστροφή του από τη Γιουβέντους.

Από την άλλη, η Αρσεναλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής «Gazzetta Dello Sport», έκανε πρόταση στη Νάπολι για να αποκτήσει τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν. Η πρόταση φέρεται να φτάνει τα 60 εκατομμύρια ευρώ συν τον Ολιβιέ Ζιρού ως αντάλλαγμα, με τον αδελφό και μάνατζερ του παίκτη να φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με την Αρσεναλ για πέντε έτη συμβόλαιο και αποδοχές εννέα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Από την πλευρά της η Νάπολι συζητά την πώληση του παίκτη για περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ. Στο «κυνήγι» της αγοράς του παίκτη πάντως είναι και η Γιουβέντους, που «έχασε» τον Μοράτα και θέλει να ενισχυθεί επιθετικά.

Μέσα σε αυτά, έρχεται να προστεθεί και η μετακίνηση του Ιταλού Γκρατσιάνο Πελέ στην κινεζική Σαντόνγκ Λουνένγκ από τη Σαουθάμπτον έναντι του ποσού των 40 εκατομμυρίων ευρώ. Ο 30χρονος παίκτης θα αγωνιστεί στην Κίνα για 2,5 χρόνια και η αγγλική ομάδα θα βάλει στα ταμεία της περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός των οικονομικών, σημαντική είδηση είναι και η παραμονή του Γιόακιμ Λεβ για ακόμα δύο χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας. Η συμφωνία με τη γερμανική Ομοσπονδία ανακοινώθηκε χθες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ