Πέμπτη 23 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκλογές στο Σωματείο Εκτακτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού

Εκλογές θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 24 Ιούνη, στο Πανελλήνιο Σωματείο Εκτακτου Προσωπικού υπουργείου Πολιτισμού. Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους, για την ανάγκη ενίσχυσής της.

Στη διακήρυξή της σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο εφάρμοσε τα μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά έφερε κι άλλα, πιο αντιλαϊκά μέτρα.

Στο ΥΠΠΟΑ συνεχίζει την ομηρία χιλιάδων ανθρώπων με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Επεκτείνονται τα κατάπτυστα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Με τη σφραγίδα της ΕΕ και των κυβερνήσεων, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αποδομήθηκαν και ξεπουλήθηκαν βασικές υπηρεσίες, όπως η αρχαιολογική έρευνα, η αναστήλωση, η συντήρηση. Εγιναν έργα με ημερομηνία λήξης. Τον τελευταίο χρόνο απολύθηκαν χιλιάδες συμβασιούχοι. Οι καθυστερήσεις των πληρωμών συνεχίζονται. Οι συνθήκες εργασίας και τα δικαιώματά μας υποβαθμίζονται συνεχώς. Οι "φιλάνθρωποι" και οι ΜΚΟ γίνονται οι νέοι εργολάβοι, εργολάβοι με φερετζέ (...).

Πάλεψε για ένα σωματείο χωρίς ημερομηνία λήξης

Στο Σωματείο, τα τελευταία χρόνια, έγιναν αρκετά θετικά βήματα. Η ΔΑΣ, παρά τις περιορισμένες δυνάμεις της, κατέβαλε κάθε δυνατή πίεση και προσπάθεια ώστε το Σωματείο να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων. Ημασταν μπροστά στην οργάνωση των αγώνων απέναντι στην απληρωσιά και τις ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας (π.χ. Εφορεία Ανατολικής Αττικής) και με τη δράση μας πετύχαμε συντόμευση των πληρωμών και τη λήψη μέτρων προστασίας. Αντιπαλέψαμε εξαρχής τις αυταπάτες της δήθεν "αριστερής" κυβέρνησης.

Οι υπόλοιπες δυνάμεις, με την τακτική τους, υποβάθμισαν τη λειτουργία του ΔΣ και τις αποφάσεις του, τις συλλογικές διαδικασίες και συνέβαλαν στην απομαζικοποίηση και την αποδυνάμωση του Σωματείου. Εξαντλούν τη δράση τους σε επαφές και συναντήσεις με υπουργούς και γραμματείς. Σέρνουν το Σωματείο πίσω από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και του τυχοδιωκτισμού. Ακυρώνουν το ρόλο της απεργίας, αφού δεν συμβάλλουν στην οργάνωσή της από τα κάτω. Δεν αξιοποιούν άλλες μορφές πάλης. Οδηγούν τους εργαζόμενους στην απογοήτευση και την ηττοπάθεια (...).

Με την ψήφο σου μπορείς να αλλάξεις τους συσχετισμούς.

Στις εκλογές του σωματείου στήριξε τη ΔΑΣ (...).

Διεκδικούμε μαζικά, ανυποχώρητα, οργανωμένα:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων.
  • Αμεση και σταθερή καταβολή των δεδουλευμένων.
  • Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα από την πρώτη μέρα δουλειάς. Κανένας εργαζόμενος χωρίς βιβλιάριο. Καμιά μέρα δουλειάς χωρίς ένσημο στους αρχαιοφύλακες.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους. Τέρμα στον εκφοβισμό και την πίεση στους εργαζόμενους.
  • Πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Καμία περικοπή σε μισθούς και επιδόματα. Αναγνώριση πτυχίων και προϋπηρεσίας. Ανθυγιεινό επίδομα για όλους όσοι εργάζονται σε ανθυγιεινό περιβάλλον. Οικοδομικό ένσημο στους εργατοτεχνίτες των ανασκαφών. Γονικές και δίωρες άδειες. Κανένας συμβασιούχος με "μπλοκάκι" στο ΥΠΠΟΑ. Καμία απόλυση σπουδαστή Δημοσίων ΙΕΚ. Αμειβόμενη πρακτική για σπουδαστές και φοιτητές.
  • Μέτρα προστασίας για τους ανέργους.
  • Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας. Κανένα ρεύμα κομμένο».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ