Σάββατο 4 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Πάρκο Τρίτση

Η εγκατάλειψη χώρων του πάρκου είναι εμφανής
Η εγκατάλειψη χώρων του πάρκου είναι εμφανής
Την έλλειψη των ελεύθερων χώρων πρασίνου και τη συνειδητή αδιαφορία τόσο του κράτους όσο και της Τοπικής Διοίκησης ανέδειξε προχτές η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα της άμεσης λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που υπάρχουν στα άλση της Αττικής και συγκεκριμένα για το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίο Αρεως και το Αττικό Αλσος. Ομως, η διοίκηση αποφάσισε να ενταχθεί - και εντάχθηκε - σε ημερήσια διάταξη του επόμενου Συμβουλίου, αφήνοντας ωστόσο έξω το πιο σημαντικό, αυτό της κατάστασης του Πάρκου Τρίτση.

Οπως επεσήμανε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης εκ μέρους των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», «όσον αφορά στο Πάρκο Τρίτση, το μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου του Λεκανοπεδίου, η κατάσταση είναι εκρηκτική και κάθε μέρα επιδεινώνεται, ως αποτέλεσμα της πλήρους απουσίας κρατικής χρηματοδότησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί ούτε η μισθοδοσία των μόλις τριών εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από το Μάη του 2015 και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης». Συμπλήρωσε λέγοντας πως «αποψίλωση στο Πάρκο δεν έχει γίνει. Υπάρχουν επίσης συσσωρευμένοι όγκοι σκουπιδιών με σοβαρό το ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Σ' αυτές τις συνθήκες, το σύστημα πυρόσβεσης έχει υπονομευτεί, αφού γίνονται διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω συσσωρευμένων οφειλών στη ΔΕΗ, με συνέπεια και οι γεωτρήσεις για την αναπλήρωση του νερού των λιμνών και την άρδευση να μη λειτουργούν. Δεν ανακυκλώνεται το νερό των λιμνών, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των επισκεπτών και βέβαια για την ίδια την ύπαρξη των λιμνών, αφού το νερό δεν ανανεώνεται ούτε με φυσικό ούτε με τεχνητό τρόπο, με συνέπειες στη βιοποικιλότητα του πάρκου. Επιπλέον, ο φωτισμός του πάρκου είναι τουλάχιστον ελλιπής, λόγω εκτεταμένων καταστροφών στο ηλεκτρολογικό δίκτυο».


Υπογράμμισε, μάλιστα, πως «η σημερινή κατάσταση του πάρκου δεν είναι φυσικά τυχαία, ούτε οφείλεται σε κάποια ανικανότητα των σημερινών ή των χτεσινών υπευθύνων. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών των εκάστοτε κυβερνήσεων και των διοικήσεων του πάρκου. Η σταθερή υποβάθμιση έως και εγκατάλειψη του πάρκου αντικειμενικά οδηγεί στην εμπορευματοποίησή του και στην παράδοσή του ως ώριμο φρούτο σε ιδιώτες, στους δήθεν "οικολόγους" των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και σε άλλους "σωτήρες", που κριτήριο έχουν το κέρδος».

Οι χώροι πρασίνου είναι λαϊκή περιουσία, τόνισε ο Γ. Μανουσογιαννάκης και ανέφερε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» διεκδικεί την πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, την πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργία, η συντήρηση και η φύλαξη των χώρων, να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας, να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των άμεσων αναγκών, καθώς και να πληρωθούν εδώ και τώρα οι εργαζόμενοι του Πάρκου Τρίτση και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία τους.

Από την άλλη, σε ό,τι αφορά το θέμα της χρηματοδότησης 737 οικογενειών με σχεδόν ένα εκατομμύριο, για παιδιά διαφόρων ευπαθών ομάδων, η Χριστίνα Αγγελονίδη από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σημείωσε πως η καπιταλιστική κρίση έχει «χτυπήσει» πολλές ομάδες πληθυσμού, άρα πρέπει να ενταχθούν και άλλες ομάδες σε τέτοια προγράμματα, καθώς και να μεγαλώσουν τα ποσά που θα διατεθούν γι' αυτούς τους σκοπούς. Επίσης, στάθηκε στο θέμα της κοινοποίησης του θέματος ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό και σε άλλους που έχουν ανάγκη και πως μέσα από αυτή τη «βοήθεια», προσπαθούν να κρύψουν τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής και της κυβέρνησης και της Περιφέρειας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα έργα αποκατάστασης ζημιών σε δρόμους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του 2015, οι κομμουνιστές σύμβουλοι επεσήμαναν πως είναι αναγκαία τα έργα, αλλά δαπανώνται χρήματα, σχεδόν - ένα εκατομμύριο ευρώ - τη στιγμή που καθυστερούν να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση στον Φορέα Διαχείρισης του πάρκου «Aντ. Τρίτσης»(2023-07-01 00:00:00.0)
«Οδηγός» παράδοσης του Πάρκου Τρίτση στο κεφάλαιο η απάντηση Μοσκοβισί(2017-01-06 00:00:00.0)
Συνειδητή η εγκατάλειψη των πάρκων από την κεντρική και Τοπική Διοίκηση(2016-06-11 00:00:00.0)
Συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Ιούνη για το Πάρκο Τρίτση(2016-06-11 00:00:00.0)
Τα εκρηκτικά προβλήματα, οι ευθύνες κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης και η θέση του ΚΚΕ(2016-06-05 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για το πάρκο «Τρίτση»(2014-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ