Πέμπτη 2 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Διεκδικεί προσλήψεις προσωπικού

Τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στον τομέα Πρασίνου επισημαίνει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Πάτρας, υπογραμμίζοντας ότι διεκδικεί από την κυβέρνηση προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των οξυμένων λαϊκών αναγκών. Απαντώντας σε δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου, όπου χρειάζεται να κοπούν χόρτα, η Αντιδημαρχία Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Εργων Υποδομής, ενημερώνει ότι οι ανάγκες σε όλη την έκταση του δήμου, που ξεκινά από τα Καμίνια και καταλήγει στη Ροδινή (38 χιλιόμετρα), είναι τεράστιες.

Σημειώνεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου: «Η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου μας είναι αποδεκατισμένη από προσωπικό, λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων από την κυβέρνηση και προσπαθεί να ανταποκριθεί, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες και την αυτοθυσία σε ορισμένες περιπτώσεις των εργαζομένων. Το εργατοτεχνικό προσωπικό που έχει απομείνει στον τομέα Πρασίνου αποτελείται από 21 άτομα. Ενώ για την άρδευση και το πότισμα όλων των πλατειών και των ελεύθερων χώρων πρασίνου, υπάρχει ένας υδραυλικός. Η δημοτική αρχή, γνωρίζοντας τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, διεκδικεί από την κυβέρνηση, και με την πρόσφατη μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των οξυμένων λαϊκών αναγκών. Από τον δήμο λείπουν 650 εργαζόμενοι που συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια και οι συνταξιοδοτήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, παλεύουμε και προσπαθούμε να κρατήσουμε την πόλη καθαρή, χωρίς σκουπίδια στους δρόμους, με πλατείες και κοινόχρηστους χώρους σε αξιοπρεπή κατάσταση, ανταποκρινόμενοι όσο είναι δυνατόν στα αιτήματα φορέων, συλλόγων και δημοτών, επιδιώκοντας τη συνεργασία και την κινητοποίηση όλων για να κρατήσουμε την πόλη όρθια.

Αποτελεί όμως μέγιστη υποκρισία, δημοτικές παρατάξεις και δημοτικοί σύμβουλοι, που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τη μείωση της χρηματοδότησης και την απαγόρευση των προσλήψεων και οι οποίοι βγάζουν "σπυράκια" όταν γίνονται αγώνες για τα αυτονόητα, να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την άσχημη εικόνα των κοινόχρηστων χώρων, επιρρίπτοντας την ευθύνη στη δημοτική αρχή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ