Παρασκευή 27 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρεμβάσεις «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την απόφαση του Δήμου Αθηναίων, με την οποία παραχώρησε το πάρκο Χωροφυλακής στην παράταξη της Χρυσής Αυγής για την πραγματοποίηση εκδήλωσης, στηλίτευσε εκ νέου η «Λαϊκή Συσπείρωση», στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Κι αυτό όταν, όπως σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο δήμος είχε όλα τα νομικά και πολιτικά τεκμήρια για να μη δώσει την άδεια.

Χαρακτηριστικά, στην τοποθέτησή του ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή την απόφαση παραχώρησης χώρου στην παράταξη της Χρυσής Αυγής. «Οπως γνωρίζετε σας καταγγείλαμε γιατί παραχωρήσατε σε μια οργάνωση η οποία, εκτός από την πολιτική θέση, διώκεται για ναζιστική εγκληματική δραστηριότητα, για 45 κακουργηματικές πράξεις. Απ' αυτήν την πλευρά θεωρούμε ότι ήταν λάθος του δήμου να προχωρήσει στην άδεια. Και είχε όλα τα νομικά και πολιτικά τεκμήρια για να μην τη δώσει». Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης επιχείρησε να ταυτίσει τη δράση της ναζιστικής οργάνωσης με αυτούς που την ψήφισαν, λέγοντας ότι αυτοί οι πολίτες δεν είναι δεύτερης κατηγορίας.

Επίσης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» έθεσε το ζήτημα της καθυστέρησης στη διαδικασία δημιουργίας αποτεφρωτηρίου στην Αθήνα, καθώς δεν έχει βρεθεί καν χώρος. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια προσπάθεια να μην υπάρξει δημόσιο δημοτικό αποτεφρωτήριο για να καλυφθούν οι ανάγκες ενός κόσμου που θέλει να καεί», σημείωσε ο Ν. Σοφιανός. Επανακατέθεσε στο σημείο αυτό την πρόταση - στην περίπτωση που κωλυσιεργεί σημαντικά η διαδικασία - για σύμπραξη με το δήμο Πάτρας, όπου ήδη έχουν προωθηθεί οι σχετικές διαδικασίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ