Πέμπτη 26 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΟΛΟΥ
Πανάκριβο «εμπόρευμα» οι παιδικοί σταθμοί

Εκατοντάδες παιδιά αναμένεται, για μια ακόμη φορά, να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών και στο Βόλο, καθώς, από τη μια, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές, για να καλύψουν το σύνολο των αναγκών και, από την άλλη, τα νέα ζευγάρια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα τροφεία που επιβάλλει η δημοτική αρχή, τα οποία φτάνουν έως και τα 160 ευρώ.

Το σοβαρό πρόβλημα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν εκ νέου οι λαϊκές οικογένειες θέτει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου. Χαρακτηριστικά, σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Η δημοτική αρχή στο Δήμο Βόλου, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων δημοτικών αρχών, επιβάλλει πανάκριβα δίδακτρα στους παιδικούς σταθμούς και στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης του δήμου.

Παρά το γεγονός ότι το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών, και ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών, έχει πληγεί από την παρατεταμένη καπιταλιστική οικονομική κρίση, από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που έχει τσακίσει τους μισθούς των εργαζομένων, που γενικεύει την ελαστική και μερική απασχόληση, που στέλνει στην ανεργία καθημερινά χιλιάδες νέους εργαζόμενους, που επιβάλλει νέα φορολογικά χαράτσια, η δημοτική αρχή Βόλου συνεπής στην ανταποδοτική - επιχειρηματική αντίληψη για τη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου και σε απόλυτη αντιστοιχία με την πολιτική της κυβέρνησης επιβάλλει και τα δικά της χαράτσια.

Ετσι, εκατοντάδες παιδιά, για ακόμη μια φορά, θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών, θα στερηθούν την προσχολική αγωγή, τη δημιουργική απασχόληση και την κοινωνικοποίηση, που είναι καθοριστικές δραστηριότητες για την ομαλή ψυχοπαιδαγωγική ανάπτυξη των παιδιών. Κι αυτό, γιατί δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές, για να καλύψουν συνολικά τις ανάγκες βρεφικής φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής, αλλά και γιατί εκατοντάδες νέα ζευγάρια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα δυσβάσταχτα τροφεία, που φτάνουν έως και τα 160 ευρώ, στο κόστος της μετακίνησης, που χρεώνεται 70 ευρώ, και στο κόστος των απογευματινών ή θερινών δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης. Ταυτόχρονα, οι οικογένειές τους θα βρεθούν σε αξεπέραστο αδιέξοδο γιατί δεν θα έχουν πού να απασχολήσουν τα παιδιά τους, αντιμέτωποι με την καθημερινή ζούγκλα της εργασιακής περιπλάνησης, προκειμένου να "βγάλουν το ψωμί τους"».

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου καλούν τους εργαζόμενους και τους γονείς, με τα σωματεία τους και Επιτροπές Αγώνα «να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή Βόλου να διασφαλιστεί η δωρεάν ένταξη στους παιδικούς - βρεφονηπιακούς σταθμούς όλων των παιδιών και να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις όλων των οικογενειών, χωρίς διακρίσεις και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν τα τροφεία και να εξασφαλιστεί πλήρης και ποιοτική σίτιση για όλα τα παιδιά. Να προσληφθεί το απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, για την πλήρη κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Να αναπτυχθεί πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων για την κατασκευή νέων, σύγχρονων δημόσιων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, που θα εξασφαλίζουν με την ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης, ενιαία, την κάλυψη των αναγκών προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης σε όλα τα παιδιά, χωρίς κοινωνικές και ταξικές διακρίσεις, γιατί αποτελούν βασικό κοινωνικό αγαθό και δικαίωμά τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην κλίνη του Προκρούστη το δικαίωμα στην Προσχολική Αγωγή(2022-09-07 00:00:00.0)
Εκατοντάδες παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ(2020-09-23 00:00:00.0)
Μόνο 1 στα 4 παιδιά θα πάνε σε παιδικό σταθμό(2010-07-24 00:00:00.0)
Προσχολική αγωγή με... κουπόνια(2008-02-23 00:00:00.0)
«Πάρκινγκ»... για παιδιά(2004-11-21 00:00:00.0)
Μόνο ο ασυμβίβαστος αγώνας θα δώσει λύσεις(1998-11-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ