Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνικές ταινίες στο εξωτερικό

Από την «Εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων» του Δήμου Αβδελιώδη
Από την «Εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων» του Δήμου Αβδελιώδη
Δύο ελληνικές ταινίες που ξεχώρισαν φέτος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, η ταινία «Πέππερμιντ» του Κώστα Καπάκα και η ταινία του Δήμου Αβδελιώδη «Η Εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων» επιλέχτηκαν και θα προβληθούν στη φετινή 50ή ΜΠΕΡΛΙΝΑΛΕ. Το «Πέππερμιντ» θα προβληθεί στο πρόγραμμα «Πανόραμα» του επίσημου προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου (9-20 του Φλεβάρη) και στόχο έχει να προβάλει ταινίες που με ποιότητα και πρωτοτυπία χειρίζονται σύγχρονα θέματα, δίνοντας προτεραιότητα σε καινούρια ταλέντα και νέες κινηματογραφίες.

Η «Εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων» θα συμμετέχει στο 30ό Διεθνές Φόρουμ Νέου Κινηματογράφου, στο πλαίσιο του ίδιου Φεστιβάλ. Το «Φόρουμ» φιλοξενεί ταινίες απ' όλο τον κόσμο που διαπραγματεύονται νέες κοινωνικές και στιλιστικές δυνατότητες του κινηματογραφικού μέσου, αλλά και νέες όψεις της πραγματικότητας.

Επίσης, στο πρόγραμμα «Shooting stars», που κάθε χρόνο φιλοξενεί νέους ταλαντούχους ηθοποιούς και διοργανώνεται από το «European Film Promotion», από την πλευρά της Ελλάδας συμμετέχει η Φένια Παπαδόδημα, η πρωταγωνίστρια της ταινίας του Π. Καρκανεβάτου «Χώμα και νερό».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org