Τετάρτη 25 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒASKET LEAGUE
Τελικοί... υπό τεντωμένα νεύρα

Στη σκιά των όσων έγιναν στο 2ο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ διεξάγεται σήμερα το τρίτο παιχνίδι Αρη - ΑΕΚ για τον μικρό τελικό του πρωταθλήματος

Eurokinissi

Στη σκιά των όσων έγιναν στο 2ο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ διεξάγεται σήμερα το τρίτο παιχνίδι Αρη - ΑΕΚ για τον μικρό τελικό του πρωταθλήματος
Στη σκιά των όσων συνέβησαν στο δεύτερο τελικό στο ΟΑΚΑ με τις 17 αποβολές παικτών της ΑΕΚ και του Αρη λόγω γενικευμένης συμπλοκής και υπό τεταμένη ατμόσφαιρα, πλέον, διεξάγεται σήμερα το τρίτο παιχνίδι της σειράς του μικρού τελικού μεταξύ των δύο ομόχρωμων στο «Νίκος Γκάλης» (19.00, Νovasports 2). Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ προηγείται με 2-0 νίκες και θέλει άλλη μία προκειμένου να πετύχει το στόχο της 3ης θέσης. Σε περίπτωση επικράτησης των γηπεδούχων η σειρά θα ξαναγυρίσει για το 4ο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Ωστόσο, η απόφαση της διοίκησης του Αρη για διεξαγωγή του αγώνα χωρίς κόσμο και η παράλληλη πρόσκληση στους οπαδούς του να δουν τον αγώνα έξω από το στάδιο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ, όπου θεωρούν ότι αδικήθηκε η ομάδα, κάνουν την κατάσταση περίπλοκη. Από πλευράς αστυνομικών αρχών δεν δόθηκε άδεια για τη συγκέντρωση, ωστόσο ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Νίκος Λάσκαρης, με δήλωσή του τόνιζε πως η ΚΑΕ δεν κάνει πίσω στην απόφασή της. Μέχρι αργά χτες το απόγευμα παρέμενε άγνωστο το τι θα συμβεί ενώ, να σημειωθεί, δεν είχαν εκδοθεί εισιτήρια.

Την ίδια στιγμή, σήμερα αναμένεται να μάθουν οι δυο ομάδες ποιους παίκτες θα έχουν στη διάθεσή τους αφού θα ανακοινωθεί τι μέλλει γενέσθαι με τις ποινές που θα επιβληθούν στους παίκτες που αποβλήθηκαν λόγω συμμετοχής στη γενικευμένη σύρραξη αλλά και στον Μακ Νιλ του Αρη, που αποβλήθηκε με δυο τεχνικές ποινές.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ: Ενταση στην κλήρωση των διαιτητών

Ενταση επικράτησε χτες κατά την κλήρωση των διαιτητών για τον 3ο τελικό του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού αύριο, Πέμπτη. Η ένταση προκλήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων των δυο ομάδων κυρίως με αιτία τη διαιτησία στον προηγούμενο τελικό των δύο αντιπάλων στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, ακόμα και μετά τον ορισμό της διαιτητικής τριάδας για το αυριανό παιχνίδι (Πηλοΐδης, Καρακατσούνης και Παναγιώτου) ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Χρήστος Σταυρόπουλος, ζήτησε την παραίτηση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ).

Καμπάνες έπεσαν από την ΚΕΔ για τη διαιτητική τριάδα του 2ου τελικού για τον τίτλο στο ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού (Κορομηλάς, Αναστόπουλος, Μάνος) με αφορμή την τελευταία φάση με το σουτ του Βασίλη Σπανούλη, για την οποία ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για βήματα. Η Επιτροπή τιμώρησε επίσης και την αντίστοιχη τριάδα (Γκόντα, Φούφη και Μπήτη) του 2ου μικρού τελικού ΑΕΚ - Αρη, στον οποίο αποβλήθηκαν συνολικά 17 παίκτες και ο αγώνας έληξε μόλις με πέντε παίκτες να παίζουν στο παρκέ (3 για την ΑΕΚ, 2 για τον Αρη).

  • Το ποσό των 3.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό (στις 22/5).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ