Κυριακή 22 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολοι σήμερα στις 5.30 μ.μ. στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια

Ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που συζητιέται και ψηφίζεται εκείνη την ώρα στη Βουλή

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Συλλαλητήριο στην Ομόνοια διοργανώνει το ΠΑΜΕ σήμερα Κυριακή, στις 5.30 μ.μ., καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό της Αττικής να διαδηλώσουν μαζικά, ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που συζητάει και ψηφίζει εκείνη την ώρα η κυβέρνηση στη Βουλή. Στο συλλαλητήριο καλούν με ανακοινώσεις τους η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, καθώς και δεκάδες Συνδικάτα και Ομοσπονδίες της Αττικής.

Το ΠΑΜΕ, στο κάλεσμά του σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Δε νομιμοποιούμε τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν. Δε συμβιβαζόμαστε με αυτήν την πολιτική που έχει ως μόνο και αποκλειστικό στόχο να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Να προετοιμάσουμε τη δική μας αντεπίθεση σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης. Να συντονίσουμε τις δυνάμεις και να παλέψουμε συντονισμένα παντού για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, κοινωνικές παροχές».

Οι προσυγκεντρώσεις είναι οι εξής (όλες στις 5 μ.μ.):

  • Αιόλου και Σταδίου (Χαυτεία): Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο - Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα - Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών.
  • Πλατεία Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός - Τουρισμός, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας, της Α' Αθήνας, του Γαλατσίου, των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από τον Πειραιά, το Νότιο Τομέα της Αττικής και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
  • Οδός Πειραιώς (στο ύψος της Ομόνοιας): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής, Θριασίου - Μεγαρίδας και του Βόρειου Τομέα Αττικής.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα δεν κυκλοφορεί κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, λόγω της απεργίας στο Μετρό (συνεχίζεται από χτες, Σάββατο), στα λεωφορεία, στα τρόλεϊ και στο τραμ. Για τη μετάβαση στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, δρομολογούνται λεωφορεία από τις συνοικίες.

Τέλος, κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, θα γίνουν σήμερα και σε άλλες πόλεις. Συγκεκριμένα, σε Αλεξανδρούπολη (7.30 μ.μ., Δημαρχείο), Ζάκυνθο (7 μ.μ., Νομαρχία), Ξάνθη (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Πάτρα (6.30 μ.μ., πλατεία Τριών Συμμάχων), Πτολεμαΐδα (7 μ.μ., κεντρική πλατεία).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ