Σάββατο 21 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Κινητοποίηση χτες για τα ολοήμερα σχολεία

«Δώστε λεφτά για την Παιδεία, πάρτε τα απ' τις τράπεζες και δώστε στα σχολεία», «οι εκπαιδευτικοί δεν σκύβουν το κεφάλι, μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη», «τέρμα πια στην κοροϊδία, κάλυψη κενών σε όλα τα σχολεία» ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν κατά τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Γονείς και εκπαιδευτικοί ζήτησαν να παρθεί πίσω τώρα η Υπουργική Απόφαση για τα Ολοήμερα, κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από αυτά, να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και ειδικοτήτων και να αποσυρθεί η τροπολογία που καταργεί Τμήματα Ενταξης και το άρθρο που κλείνει νηπιαγωγεία.

Υπενθυμίζεται ότι με τη νέα Υπουργική Απόφαση καταργείται επί της ουσίας η πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των δημοτικών σχολείων, αφού τίθεται ως προϋπόθεση «στο ολοήμερο πρόγραμμα να γράφονται και να φοιτούν οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας».

Γονείς και εκπαιδευτικοί σημειώνουν ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και οδηγεί στην κατάργηση και συγχώνευση πολλών νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα, καθώς επίσης και στις τροπολογίες που καταργούν τα Τμήματα Ενταξης. «Σήμερα - αναφέρεται στο ψήφισμα που επιδόθηκε στα κόμματα στη Βουλή - που η ανεργία μαστίζει τις λαϊκές οικογένειες και με τα επίσημα στοιχεία βρίσκεται στο 26%, έρχεται με εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση να ζητά πιστοποιητικά εργασίας για να γραφτούν τα παιδιά τους στα εναπομείναντα πια ολοήμερα τμήματα, αφού προηγουμένως έχει καταργήσει και την πρωινή ζώνη 7 - 8. Αραγε, πόσοι γονείς θα μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στις 8 το πρωί και να τα παίρνουν στη 1.15 μ.μ. και πόσοι ακόμα θα οδηγηθούν να χάσουν και αυτή την ελαστική εργασία που έχουν, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις "εξορθολογιστικές" δεσμεύσεις του υπουργείου και της κυβέρνησης;», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Κάλεσμα συμμετοχής στη χτεσινή κινητοποίηση είχαν απευθύνει ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org