Σάββατο 14 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Ετοιμη να στηρίξει την εκβιομηχάνιση και του Μαρόκου

ΠΕΚΙΝΟ.--

Τη δέσμευση του Πεκίνου να ενισχύσει τη συνεργασία του με το Ραμπάτ, ώστε να στηριχθεί η βιομηχανία του Μαρόκο μετέφερε ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, στη συνάντηση που είχε με τον βασιλιά Μοχάμεντ τον 4ο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που έκανε ο δεύτερος στην Κίνα.

Η κινεζική κυβέρνηση στηρίζει τις κινεζικές εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή υποδομών και την εκβιομηχάνιση του Μαρόκου, εξήγησε, εστιάζοντας στη σημασία της συνεργασίας ειδικά σε τομείς όπως η δημιουργία βιομηχανικών πάρκων, σιδηροδρομικών δικτύων μεγάλη ταχύτητας, αλλά και υποδομών που αφορούν τη χρήση ανανεώσιμων μορφών Ενέργειας.

Η Κίνα θα επιταχύνει τις προσπάθειές της για μεταφορά εφαρμόσιμης τεχνολογίας και την εκπαίδευση τεχνικού και διευθυντικού προσωπικού στο Μαρόκο, πρόσθεσε.

Από τη μεριά του, ο βασιλιάς Μοχάμεντ σημείωσε πόσο εκτιμά τα αναπτυξιακά επιτεύγματα της Κίνας, αλλά και τα μέτρα που παίρνει για την «αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών» (σ.σ. που συνδέονται και με επενδύσεις σε «εναλλακτικές» μορφές Ενέργειας). Συμπλήρωσε επίσης ότι η χώρα του εκτιμά ιδιαίτερα και την πολιτική της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών που εφαρμόζει το Πεκίνο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ