Σάββατο 14 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Κατηγορίες για κυβερνοεπιθέσεις από τη Ρωσία

Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατηγόρησαν χτες τη ρωσική κυβέρνηση ότι βρίσκεται πίσω από τις διεθνείς εκστρατείες κυβερνοεπιθέσεων Sofacy και Sandworm, με σκοπό την κατασκοπεία και τη δολιοφθορά, έναν «υβριδικό πόλεμο» που λένε ότι έθεσε επίσης στο στόχαστρο τη Γερμανία και το Κοινοβούλιό της.

Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ασφάλειας του κυβερνοχώρου, έχουν ήδη πει πως Ρώσοι χάκερ (που κατά τα φαινόμενα δουλεύουν για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες) βρίσκονται πίσω από τη Sofacy (γνωστή επίσης ως APT 28 ή Pawn Storm), που έθεσε στο στόχαστρο δυτικούς θεσμούς όπως το ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια, καθώς και η Sandworm, που προκάλεσε μια τεράστια διακοπή ρεύματος στη Δυτική Ουκρανία στις 23 Δεκέμβρη 2015.

Μετά τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης των υπηρεσιών εσωτερικών πληροφοριών, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, Γιοχάνες Ντίμροτ, δήλωσε, ωστόσο, πως το εύρος της απειλής δεν έχει αυξηθεί. «Για εμάς, δεν υπάρχουν πληροφορίες που να καθιστούν απαραίτητη την επανεκτίμηση του επιπέδου απειλής στον κυβερνοχώρο» σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ