Πέμπτη 26 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικά ταξίδια

Εργο της Κ. Κανέλλη
Εργο της Κ. Κανέλλη
Συνεχίζεται στην γκαλερί «Ανεμος» στην Τήνο, η ομαδική έκθεση ζωγραφικής - γλυπτικής, με τίτλο «Θάλασσα». Εως τις 29 Αυγούστου εκτίθενται ζωγραφικές δημιουργίες των: Δημήτρη Κούκου και Αντας Τσιροπούλου και γλυπτά του Γιάννη Κουτσουράδη και του Πραξιτέλη Τζανουλίνου. Σημείο αναφοράς και κοινό στοιχείο έμπνευσης των τεσσάρων καλλιτεχνών είναι το υγρό στοιχείο. Η θάλασσα της Ελλάδας, το φως του Αιγαίου, η πλαστικότητα των κυμάτων, η ποικιλοχρωμία και η μοναδικότητα του τόπου οδηγούν τους δημιουργούς να πειραματίζονται με χρώμα, μπρούντζο και χαλκό.

  • Εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης και συναυλιών «Μελίνα Μερκούρη» στην Υδρα έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Κανέλλη. Οπως σημειώνει ο Β. Κουντουρίδης, «οι δομές των έργων της Κατερίνας Κανέλλη είναι μελετημένες και τα δυνατά χρώματα τραβηγμένα με αποφασιστικότητα, με σκληρό πινέλο, προσπαθώντας να δαμάσουν τα υπερφορτισμένα με έκφραση σχήματα...». Η έκθεση θα διαρκέσει έως 15 Αυγούστου.
  • Σε ένα εικαστικό ταξίδι, μια γοητευτική περιπλάνηση, προσκαλεί τους φιλότεχνους η γκαλερί «Αργώ». «Παράθυρο στη Σαντορίνη» είναι ο τίτλος της έκθεσης, που μετά την επιτυχία που σημείωσε στην Αθήνα, στο χώρο της γκαλερί, φιλοξενείται από την 1η Αυγούστου στο Μέγαρο Γκύζη, στη Σαντορίνη. Το «Παράθυρο στη Σαντορίνη» σηματοδοτεί και το περιεχόμενο της έκθεσης: Ματιές στο νησί που σφραγίστηκε από τη μυθολογία, την ιστορία, την ομορφιά του. Παρουσιάζονται έργα των: Πάρι Πρέκα, Κώστα Πλακωτάρη, Παναγιώτη Γράββαλου, Πέτρου Ζουμπουλάκη και Ζωής Σκιαδαρέση.
  • Εγκαινιάζεται στις 28 Ιουλίου (9μ.μ.) στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου της Αίγινας, έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Χατζίνα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Αυγούστου.
  • Ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής, κοσμήματος και φωτογραφίας εγκαινιάζεται στις 29 Ιουλίου (9.30μ.μ.) στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης. Παρουσιάζουν έργα τους οι: Κ. Ιωαννίδου, Γ. Καλογερόπουλος, Μ. Κολοβού, Ν. Κόνιαρης, Ζ. Πολενάκη, Φ. Πουλτσιάκης, Γ. Φούλιας, Γ. Χατζηγεωργίου κ.ά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Αυγούστου.
  • Εγκαινιάζεται στις 27 Ιουλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Παπαναστασίου. Πρόκειται για την πρώτη ατομική της έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 2 Αυγούστου.
  • Εως τις 31 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, φιλοξενείται έκθεση έργων της Ρένας Ανούση και της Καλλιόπης Λέρτα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ