Τετάρτη 11 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για την ανεργία των νέων

Το υποκριτικό ενδιαφέρον της ΕΕ για την ανεργία κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στην παρέμβασή του στη συζήτηση για την «Οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση των νέων» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας ότι πραγματική επιδίωξη της ΕΕ είναι το πώς οι νέοι θα γίνουν «φτηνοί» εργαζόμενοι. Στην ομιλία του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα παρακάτω:

«Μοναδική ανησυχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τους νέους δεν είναι η σταθερή, μόνιμη και με δικαιώματα εργασία τους (αυτό απάντησε γραπτά σε Ερώτηση του ΚΚΕ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή), αλλά πώς, αξιοποιώντας τη θηριώδη ανεργίας τους, θα γίνουν πάμφτηνοι απασχολήσιμοι, με μισθούς πείνας, ελαστική εργασία, απλήρωτοι μαθητεία, χωρίς δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Βασική επιδίωξη η παραπέρα, μόνιμη συμπίεση του γενικού επιπέδου μισθών και δικαιωμάτων - θυσία στην καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία.

Χαρακτηριστικό το 3ο ελληνικό μνημόνιο κουαρτέτου - κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με στήριξη όλων των υπόλοιπων κομμάτων, πλην ΚΚΕ, και το ήδη συμφωνημένο 4ο μνημόνιο στο χτεσινό Γιούρογκρουπ. Τις νέες βάρβαρες περικοπές στις συντάξεις βαρύτατα θα πληρώσουν και οι νέοι που αποκλείονται ουσιαστικά από το δικαίωμα της σύνταξης με άπιαστα όρια ηλικίας, καθώς μόνιμα περιπλανώνται ανάμεσα σε ανεργία και προσωρινή απασχόληση, ενώ καλούνται να πληρώσουν αβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές. Να μη γίνουν οι νέοι οι δούλοι του 21ου αιώνα. Με μαζική δράση, να δυναμώσουν τους αγώνες για ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κομμάτων της».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ