Κυριακή 8 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της απεργίας από το ΠΑΜΕ σε άλλες πόλεις

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Με συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις, συμβολικές καταλήψεις σε Περιφέρειες και Αντιπεριφέρειες, απεργιακές φρουρές και μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, άνοιξαν την «αυλαία» της 48ωρης γενικής απεργίας, την Παρασκευή, τα σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Στην Αλεξανδρούπολη, έγινε συγκέντρωση και πορεία, κατά τη διάρκεια της οποίας μοιράστηκε πλατιά το κάλεσμα στις κινητοποιήσεις όλου του τριημέρου. Από τις 6 το πρωί, κλιμάκιο της Γραμματείας Εβρου του ΠΑΜΕ και του επιχειρησιακού σωματείου στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις «Ζούρα» έκανε εξόρμηση στους εργαζόμενους του εργοστασίου που βρίσκεται στην περιοχή, οι οποίοι συζήτησαν και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία. Παράλληλα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε κατάληψη του ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης.

Σε συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας, απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης προχώρησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Δράμα. Απεργιακή συγκέντρωση έγινε στις Σέρρες. Στην Πτολεμαΐδα, η απεργία περιφρουρήθηκε στην είσοδο των ορυχείων.

Μαζική ήταν οι συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Γιάννενα, ενώ η απεργία περιφρουρήθηκε από νωρίς σε εργοτάξια και χώρους δουλειάς, με πιο μαζικές απεργιακές φρουρές αυτές στο εργοστάσιο της «Ανακύκλωσης» και στο σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης».

ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ
Στη Λάρισα, η απεργιακή συγκέντρωση της περασμένης Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία, όπου δέσποζαν τα πανό του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και ταξικών σωματείων. Παρόντες ήταν αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, αυτοαπασχολούμενοι και νέοι των σπουδών που κρατούσαν σημαίες της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ, αντίστοιχα. Στο Βόλο, το πρωί δόθηκε μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας τόσο στη Βιομηχανική Ζώνη όσο και στο λιμάνι, ενώ ακολούθησε συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου. Κινητοποιήσεις έγινα στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Με συνθήματα όπως «Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Πάτρας. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ και πορεία στο κέντρο της πόλης έγινε στον Πύργο.

Πικετοφορία έκανε το ΠΑΜΕ σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας. Μέλη του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα κάλεσαν τους εργαζόμενους να κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα και να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Από νωρίς το πρωί, ξεκίνησε η μάχη της απεργίας και στο Ηράκλειο για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Με την κατάληψη που έκαναν στο κτίριο της Περιφέρειας, τις μαζικές εξορμήσεις που οργάνωσαν σε χώρους δουλειάς, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις του κλάδου του εμπορίου, σε εργοστάσια της βιομηχανικής περιοχής, ανάμεσα στα οποία και στο εργοστάσιο της «Ανακύκλωσης», τη συγκέντρωση και την πορεία στους δρόμους της πόλης το μήνυμα που έστειλαν ήταν ένα: «Ξεσηκωμός! Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο».

ΤΡΙΚΑΛΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα έκαναν το πρωί της Παρασκευής ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι ανάρτησαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου, ενώ ενημέρωναν τους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων με ανακοινώσεις και συνθήματα. Ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία του ΠΑΜΕ μέχρι το κέντρο της πόλης.


ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΔΡΑΜΑ
ΔΡΑΜΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ