Τετάρτη 6 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το 10ο Θεατρικό Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

Φέτος συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από την καθιέρωση του Θεατρικού Βραβείου «Μελίνα Μερκούρη», τιμητική διάκριση στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη, που απονέμεται στην καλύτερη γυναικεία ερμηνεία, νέας ηθοποιού, της περασμένης θεατρικής περιόδου, ενώ συνεκτιμάται και η μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και η υποκριτική τους επίδοση. Η απονομή του δέκατου Θεατρικού Βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» για το 2016, πραγματοποιήθηκε προχτές, Δευτέρα, στο Ιδρυμα «Μελίνα Μερκούρη», στην Πλάκα.

Για τη θεατρική σεζόν 2015 απονεμήθηκε ομόφωνα το βραβείο σε δύο νέες ηθοποιούς από κοινού. Στην Αλεξάνδρα Αϊδίνη για την ερμηνεία του ρόλου της, στο έργο «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, σε διασκευή Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και του Θεάτρου Πορεία καθώς και στην Ιωάννα Παππά για την ερμηνεία του ρόλου της στο έργο «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, μια συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας - Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ, στα θέατρα Βασιλάκου και Θησείον.

Η επιμέλεια και η παρουσίαση της βραδιάς έγινε από τον Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ οι ήδη βραβευμένες ηθοποιοί Μαρίνα Ασλάνογλου, Στεφανία Γουλιώτη και Μαρία Κίτσου, τραγούδησαν τραγούδια της Μελίνας, με την συνοδεία του μουσικού Αντώνη Παπακωνσταντίνου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ