Παρασκευή 1 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση την Κυριακή

Προετοιμασίες και στην Αττική για την υποδοχή της πορείας με μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, την Κυριακή 10 Απρίλη

Μαζική ήταν η προχτεσινή συγκέντρωση φορέων, εργατικών σωματείων, επιστημονικών και επαγγελματικών συλλόγων στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κορίνθου, για τη μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας, από την Πάτρα έως την Αθήνα, που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων από τις 3 έως τις 10 Απρίλη.

Στη σύσκεψη, ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε τη σημασία που έχει για το εργατικό - λαϊκό κίνημα η επιτυχία αυτής της κινητοποίησης και ανέλυσε το διεκδικητικό πλαίσιο, όπως αυτό αποφασίστηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας. Τη συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, Κώστας Κατεμής, ενώ και οι άλλοι εκπρόσωποι των φορέων δήλωσαν τη στήριξη και τη συμμετοχή τους σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Νωρίτερα, σε συνάντηση του Κ. Πελετίδη με τον δήμαρχο Κορίνθου, Αλέξανδρο Πνευματικό, ο τελευταίος δήλωσε ότι θα στηρίξει έμπρακτα την πορεία.

Σήμερα, στις 7 μ.μ., στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, ο Δήμος καλεί όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή στην πρωτοβουλία για τις τελευταίες οδηγίες και τις αναγκαίες ενημερώσεις που αφορούν στην πορεία. Οσοι έχουν δηλώσει διανυκτέρευση (ανεξαρτήτως ημερών), πρέπει σήμερα να παραδώσουν τον υπνόσακο, μαζί με μαξιλάρι και υπόστρωμα, καθώς και το σακίδιό τους, από τις 7 μέχρι τις 10 το βράδυ, σε χώρο του σταδίου. Το «παρών» στη συγκέντρωση θα δώσει και ο δήμαρχος Πατρέων.

Το ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράζει ο Δήμος Πάτρας για τη διαδρομή, το σκοπό και τις λεπτομέρειες σχετικά με τη μεγάλη πορεία
Το ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράζει ο Δήμος Πάτρας για τη διαδρομή, το σκοπό και τις λεπτομέρειες σχετικά με τη μεγάλη πορεία
Τέλος, σήμερα το πρωί, ο Κ. Πελετίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στις 12 μ. στο Δημαρχείο.

Διευρύνεται καθημερινά η στήριξη

Στο μεταξύ, διευρύνεται καθημερινά ο αριθμός σωματείων και φορέων που χαιρετίζουν και στηρίζουν έμπρακτα την πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Χαϊδαρίου τονίζει την υποχρέωση «από πίστη στο δίκιο των εργαζομένων, να καλέσουμε σε μαζική συμμετοχή στην πορεία ανέργων που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Δήμου της Πάτρας». Ειδικότερα, καλεί στη συγκέντρωση υποδοχής των συμμετεχόντων στην πορεία, την Κυριακή 10 Απρίλη, στις 11.30 στην πλατεία δημαρχείου, προκειμένου να ενωθούν με την πορεία και να τερματίσουν στην πλατεία Συντάγματος.

Ο δήμος ενημερώνει ακόμα ότι δίνει κι αυτός τη μάχη για τη στήριξη των ανέργων, καθώς 780 οικογένειες σιτίζονται από τρόφιμα που τους διαθέτει η Κοινωνική Υπηρεσία, πάνω από 700 ανέργους έχει καταγράψει το Γραφείο Ανέργων, ενώ το λαϊκό φροντιστήριο εξυπηρετεί πάνω από 70 παιδιά.

Δηλώσεις στήριξης έχουν στείλει στο Δήμο Πάτρας και οι εξής: ΕΚ Ναυπακτίας και Δωρίδας, ΕΚ Κορίνθου, ΕΚ Λάρισας, Σωματεία Εργαζομένων της Πατραϊκής Χαρτοποιίας ΑΕ - ELITE, Συνταξιούχων και Βοηθηματούχων ΙΚΑ Βύρωνα Αττικής, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Δήμου Αργους - Μυκηνών, Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας, Δήμος Σάμου, Επιτροπή Ανέργων Αργολίδας και Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

Ετοιμάζονται οι Λαϊκές Επιτροπές στην Αττική

Παράλληλα με τις εντατικές προετοιμασίες για την επιτυχία της πορείας αγώνα, Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων από τους δήμους της Αττικής καλούν σε συμμετοχή και μαζί με τα συνδικάτα της Αττικής ετοιμάζονται να υποδεχτούν την πορεία, με μεγάλο συλλαλητήριο, την Κυριακή 10 Απρίλη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Συγκεκριμένα:

  • Οι Λαϊκές Επιτροπές από τον Πειραιά θα συμμετάσχουν στην πορεία τη Δευτέρα 4/4, από το Αίγιο μέχρι την Ακράτα. Κάλεσμα για δηλώσεις συμμετοχής απευθύνουν η Λαϊκή Επιτροπή Κορυδαλλού και η Επιτροπή Ανέργων Κορυδαλλού (δηλώσεις 694.5165.967), η Λαϊκή Επιτροπή Νίκαιας - Ρέντη και η Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας - Ρέντη (δηλώσεις 210.4908.666, από 17.30 - 20.00), η Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου - Δραπετσώνας (δηλώσεις 698.7503.765) και η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος (δηλώσεις 697.7317.975 από 18.00 - 20.00).
  • Οι Λαϊκές Επιτροπές Καλλιθέας (δηλώσεις 698.6093.194 και 695.5851.733), Αγίου Δημητρίου και οι Επιτροπές Αγώνα Αλίμου, Αργυρούπολης - Ελληνικού και Μοσχάτου - Ταύρου, θα πορευτούν την Τρίτη 5 Απρίλη από την Ακράτα μέχρι το Ξυλόκαστρο.
  • Οι Λαϊκές Επιτροπές από Καισαριανή, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Βύρωνα συμμετέχουν στην πορεία την Πέμπτη 7/4 από την Κόρινθο μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω ετοιμάζεται να υποδεχτεί την πορεία στο Παλατάκι στο Χαϊδάρι, την Κυριακή 10/4 (Ιερά Οδός και Καραϊσκάκη) και να συνεχίσει μαζί της μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό, στο Σύνταγμα.
Πλούσια δράση όλες τις επόμενες μέρες

Παράλληλα οι Λαϊκές Επιτροπές οργανώνουν πλήθος παρεμβάσεων, για να φτάσει παντού το κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη πορεία και στις εκδηλώσεις για την υποδοχή της στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων:

  • Η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Καισαριανής, σήμερα Παρασκευή 1/4, στις 5.30 μ.μ., καλεί σε σύσκεψη, στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής Καισαριανής.
  • Η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Βύρωνα, αύριο Σάββατο 2/4, στις 6 μ.μ., καλεί σε σύσκεψη, στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής Βύρωνα (Κορυτσάς και Κωνσταντιλιέρη).
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου και η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου, την Δευτέρα 4/4 στις 12 μ. θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Αμπελοκήπων (Εσλιν 3, Αμπελόκηποι).
  • Την Τετάρτη 6/4, στις 6.30 μ.μ., οι Λαϊκές Επιτροπές Ηλιούπολης, Βύρωνα, Καισαριανής και Ζωγράφου, μαζί με μαζικούς φορείς από την Δάφνη - Υμηττό θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία με αφετηρία την πλατεία Κανάρια Ηλιούπολης.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης και η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων:

-- Το Σάββατο 2/4, στις 7 μ.μ., καλούν σε εκδήλωση κατά της ανεργίας στην πλατεία Φλέμινγκ - Ηρώων, με ομιλία από στέλεχος του ΠΑΜΕ και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

-- Τη Δευτέρα 4/4, στις 10.30 π.μ., θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ (Δωδεκανήσου 6, Αλιμος).

-- Το Σάββατο 9/4, στις 8 μ.μ., στο παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Στ. Σαράφη 40), θα πραγματοποιηθεί προβολή ταινίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ