Παρασκευή 25 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη για... τρεις βδομάδες

Ενώ έχουμε περάσει πια πάνω από τη μισή σχολική χρονιά, το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που απέστειλε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις 22 Μάρτη, ανακοινώνει τελικά την έναρξη του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) και καλεί τους μαθητές της Γ' Λυκείου να κάνουν αίτηση για το πρόγραμμα, με βάση τους βαθμούς επίδοσής τους στο Α' τετράμηνο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το πρόγραμμα θα λειτουργήσει με εκπαιδευτικούς που ήδη υπηρετούν στην Εκπαίδευση και που δεν συμπληρώνουν ωράριο και την ευθύνη για την οργάνωση και την υλοποίησή του θα έχουν οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει πριν κάποιους μήνες στη Βουλή ότι δεν θα λειτουργήσει για φέτος το πρόγραμμα της ΠΔΣ κι αυτό είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Το ΚΚΕ είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή το Γενάρη, απαιτώντας την άμεση έναρξη του προγράμματος, ενώ αντίστοιχο αίτημα έθεσαν και οι δυνάμεις των εκπαιδευτικών σε κινητοποιήσεις τους στο υπουργείο Παιδείας. Προφανώς, οι πιέσεις που ασκήθηκαν στο υπουργείο, είχαν ως αποτέλεσμα να βγει τελικά η εγκύκλιος για το πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί ένα ελάχιστο μέτρο στήριξης των μαθητών που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος των φροντιστηρίων.

Ομως, η έναρξη του προγράμματος τώρα πια καταλήγει να μοιάζει κοροϊδία. Υπολογίζοντας ένα εύλογο διάστημα για να συγκεντρωθούν οι αιτήσεις και να βρεθούν οι εκπαιδευτικοί, φαίνεται ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις αρχές Απρίλη και θα λειτουργήσει για τρεις βδομάδες περίπου μέχρι να κλείσουν τα σχολεία για το Πάσχα, ενώ με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία μετά το Πάσχα (9/5) λήγουν τα μαθήματα για τα Λύκεια (11/5) και ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις (16/5). Ουσιαστικά, δηλαδή, το πρόγραμμα θα λειτουργήσει για τρεις - τέσσερις βδομάδες το πολύ, χρονικό διάστημα πολύ μικρό για να καλυφθούν κενά και να προετοιμαστούν οι μαθητές για το σύνολο της ύλης που καλούνται να διαχειριστούν στις εξετάσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ξεκινήσουν άμεσα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία(16/1/2016)
Μαθήματα διατροφής από πολυεθνική(7/4/2012)
Στον «αέρα» η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη(9/10/2009)
Ανακατανομές για εξοικονόμηση ...παιδείας(17/2/2002)
Οι μαθητές πληρώνουν τα χρέη της «μεταρρύθμισης»(16/2/2000)
"Μαύρο σκοτάδι" στην εκπαίδευση τυφλών(9/11/1996)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org