Παρασκευή 11 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Στις 2 με 10 Απρίλη η πορεία αγώνα κατά της ανεργίας

Συνέντευξη Τύπου χτες από τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, όπου δημοσιοποιήθηκε το πρόγραμμα της πορείας, που μετά από 10 μέρες και 220 χιλιόμετρα θα καταλήξει στο Σύνταγμα

Η αφίσα για την πορεία αγώνα
Η αφίσα για την πορεία αγώνα
Συνέντευξη Τύπου με θέμα το πρόγραμμα της πορείας αγώνα για την ανεργία (Πάτρα - Αθήνα) και κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα» παραχώρησε χτες ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Η πορεία αγώνα θα ξεκινήσει το Σάββατο 2 Απρίλη με συγκέντρωση και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Απρίλη στο Σύνταγμα. Ταυτόχρονα, χτες, δημοσιοποιήθηκαν: το πρόγραμμα της πορείας και οι σταθμοί, η αίτηση που πρέπει να συμπληρώσουν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν, καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για όσους θέλουν να συμμετάσχουν. (Αναλυτικά, όλο το σχετικό υλικό θα δημοσιευτεί στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»).

Στη συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης τόνισε ανάμεσα σε άλλα:

«Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε σχετικά με την προετοιμασία και τον προγραμματισμό της μεγάλης πορείας ανέργων, από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Η πορεία μας, που έχει κεντρικό σύνθημα "Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα", φιλοδοξούμε να μετατραπεί σ' ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι συμμετοχής, διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

Καλούμε σε στήριξη, αλληλεγγύη και συμμετοχή τα συνδικάτα των εργαζομένων, τους μαζικούς φορείς της νεολαίας, των γυναικών, τους συλλόγους και τις ενώσεις των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, τους αγροτικούς συλλόγους, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία. Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλους! Από το Σάββατο 2 Απρίλη έως και την Κυριακή 10 Απρίλη, διαδηλώνουμε σε μια διαδρομή 220 χιλιομέτρων. Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, σταθερό τηλέφωνο.

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Ξεκινάμε το Σάββατο 2 Απρίλη με συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Την Κυριακή 3 Απρίλη, αρχίζει η πορεία αγώνα από την πλατεία Γεωργίου στις 8 π.μ. Διανύουμε την απόσταση Πάτρα - Αθήνα με τα πόδια, μια πορεία γεμάτη με συζητήσεις, συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις που θα διανυκτερεύσουμε. Στη διαδρομή των 220 χιλιομέτρων (σας δίνεται αναλυτικό πρόγραμμα), θα γίνουν επίσης εκδηλώσεις και στις υπόλοιπες πόλεις της διαδρομής.

(...) Καλούμε τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, να πορευτούν μαζί μας, να δώσουν δύναμη στο λαό μας να διεκδικήσει τα δίκια του, να έχει δικαίωμα στη ζωή. Να εμπλουτίσουν με τις προτάσεις τους το πρόγραμμα. Καλούμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους, να αντιπαλέψουν την πολιτική που θέλει να πετάξει στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας.

Τα πρώτα μηνύματα συμμετοχής είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Ηδη, οι μαζικοί φορείς της πόλης μας έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ σχετικές αποφάσεις λαμβάνουν σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, των ΕΒΕ, Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι, ενώ έχουν ήδη βγει με δηλώσεις τους υπέρ της πορείας αγώνα και άνθρωποι του Αθλητισμού και του Πολιτισμού.

Ολοι οι δήμοι που μέχρι σήμερα έχουμε επισκεφτεί, στηρίζουν από τη μεριά τους την πορεία αγώνα και διαμορφώνουν το δικό τους πρόγραμμα συμμετοχής.

Εχουμε ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη πλατιά εκστρατεία ενημέρωσης και προετοιμασίας της πορείας.

Κυκλοφορούμε φυλλάδιο - κάλεσμα με χρήσιμες οδηγίες και τη διαδρομή της πορείας.

Εκδώσαμε αφίσα - κάλεσμα για την πορεία και αξιοποιούμε τηλεφωνικές γραμμές, e-mail και ιστοσελίδες.

Θα λειτουργήσει, επίσης, με ευθύνη της δημοτικής αρχής και της δημοτικής ομάδας, περίπτερο - ενημερωτικό στέκι στην πλατεία Γεωργίου, από την προσεχή Τετάρτη 16 Μάρτη, για ενημέρωση και δηλώσεις συμμετοχής.

Θα αξιοποιηθούν τα ηχητικά και άλλα μέσα του Δήμου μας, όπως και τα ΜΜΕ, για να φτάσει παντού το μήνυμα αγώνα».

Τέλος, ο δήμαρχος ενημέρωσε πως σήμερα Παρασκευή, στις 10 το πρωί, θα γίνει εξόρμηση στον ΟΑΕΔ στην Εφορία και στο κέντρο της πόλης, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνουν Γενικές Συνελεύσεις στα Δημοτικά Διαμερίσματα, στους χώρους δουλειάς, Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ