Τρίτη 1 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κύμα συμπαράστασης για τις δίκες μεταλλεργατών

Τη βρώμικη «βιομηχανία» διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών από τον κλάδο του Μετάλλου στον Πειραιά καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων. Θυμίζουμε ότι με μηνύσεις της εργοδοσίας από το Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού (ΒΙΠΑΣ), έχουν σχηματιστεί εκατοντάδες δικογραφίες σε βάρος συνδικαλιστών για κινητοποιήσεις που έγιναν από το 2007. Πολλές από αυτές έχουν ήδη φτάσει σε δίκη, ενώ άλλες εκκρεμούν.

«Πρόκειται για μια βρώμικη "βιομηχανία" διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών, που στήθηκε από μηχανισμούς της εργοδοσίας στο ΒΙΠΑΣ, για να τρομοκρατήσουν το Συνδικάτο και γενικότερα τους εργαζόμενους που σηκώνουν κεφάλι και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, με ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Απαιτούμε την άμεση αναστολή των δικαστικών διώξεων. Οι δικαστές να πάνε να κυνηγήσουν αυτούς που δεν πληρώνουν για μήνες τα μεροκάματα, αυτούς που "νόμιμα" έκλεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, τους φασίστες που σφάζουν ανθρώπους και τους αφήνουν ελεύθερους».

Επίσης, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση: «Το ζήτημα δεν αφορά στενά το Συνδικάτο Μετάλλου, το οποίο απειλείται από την εργοδοσία και με οικονομική εξόντωση, εξαιτίας του μεγάλου κόστους που έχουν οι δίκες, αφορά όλα τα Συνδικάτα, όλο το λαό. Η εργοδοσία, με τους συμμάχους της, μέσω της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, επιχειρεί να επιβάλει εργασιακό μεσαίωνα, να μετατρέψει όλη την περιοχή του Πειραιά σε Ειδική Οικονομική Ζώνη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ