Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν οι μικρομεσαίοι αγρότες

Στα μπλόκα θα συζητηθούν οι απαντήσεις της κυβέρνησης και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνάντηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνάντηση
«Δεν διαπραγματευόμαστε στα πλαίσια του μνημονίου, αλλά αγωνιζόμαστε στη βάση των αναγκών μας, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε και να καλλιεργούμε στα χωριά μας». Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της δήλωσης του Βαγγέλη Μπούτα, αμέσως μετά το τέλος της χτεσινής συνάντησης αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο και σε όσα είπε προηγουμένως ο Αλ. Τσίπρας, ότι δηλαδή οι λύσεις στα προβλήματα θα πρέπει να δοθούν εντός του πλαισίου που ορίζει η σημερινή δημοσιονομική συγκυρία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διήρκεσε πάνω από 2,5 ώρες, η αντιπροσωπεία των αγροτών έθεσε το σύνολο των αιτημάτων της μικρομεσαίας αγροτιάς έτσι όπως αναδεικνύονται από το πλαίσιο πάλης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

«Αυτός ο αγώνας είναι παρακαταθήκη για το λαϊκό κίνημα γιατί είναι αγώνας με προοπτική και θα συνεχιστεί μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ηδη από αυτόν τον αγώνα μπορούμε να πούμε ότι για πρώτη φορά συζήτησαν το αφορολόγητο, που μέχρι τώρα δεν το κουβέντιαζαν», σημείωσε ο Β. Μπούτας, και συνέχισε:

«Βεβαίως, θα περιμένουμε να δούμε το νόμο, τι προβλέπει, και παραμένουμε σε ετοιμότητα για τη συνέχιση των αγώνων ανάλογα με τις κινήσεις της κυβέρνησης. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αγωνιζόμαστε μόνο για τον εαυτό μας. Αν φτάσαμε εδώ φτάσαμε με τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού στα αιτήματά μας, αλλά και τη συμμαχία και τον κοινό αγώνα που δώσαμε με τα άλλα λαϊκά στρώματα».

Ο Β. Μπούτας αναφέρθηκε και στα άλλα ζητήματα που έθεσαν στον πρωθυπουργό και, μεταξύ άλλων, κατέληξε: «Εμείς δεν διαπραγματευόμαστε με βάση τις προβλέψεις του μνημονίου, αλλά στη βάση των αναγκών μας, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε και να καλλιεργούμε στα χωριά μας. Βέβαια, η καρδιά αυτής της αντιλαϊκής και αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης φαίνεται ότι καλά κρατεί. Και καλά κρατεί και ο δικός μας αγώνας, ο οποίος συνεχίζεται».

Σε ερώτηση για το αν θα παραμείνουν στα μπλόκα οι αγρότες, ο Β. Μπούτας επισήμανε ότι αυτό θα το αποφασίσουν οι κατά τόπους Επιτροπές Αγώνα, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το ποιους αφορούν οι αλλαγές που προανήγγειλε η κυβέρνηση στο Φορολογικό και Ασφαλιστικό των αγροτών, είπε: «Η αγροτιά δεν είναι ενιαίο στρώμα. Υπάρχουν μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι. Εμείς εκφράζουμε με τα αιτήματά μας και ανεξάρτητα από το μπλόκο που βρίσκεται ο καθένας τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Το τι θα προβλέπει το νομοσχέδιο θα το δούμε όταν το παρουσιάσουν»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ