Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια εξαιρετική ταινία κινουμένων σχεδίων

Η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ καλεί τους μικρούς της φίλους να πάνε σινεμά μεθαύριο Κυριακή 28 Φλεβάρη και να παρακολουθήσουν την εξαιρετική ταινία κινουμένων σχεδίων «Το αγόρι και ο κόσμος». Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο «Studio new star art cinema» (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, πλ. Αμερικής), στις 11.30 το πρωί. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Ενα λυρικό και ονειρικό ταξίδι...

Ενα αγοράκι, γεμάτο περιέργεια και όρεξη για περιπέτεια, αποφασίζει να πάει να βρει τον πατέρα του και ανακαλύπτει τον κόσμο. Μέσα από τα δικά του μάτια, γνωρίζουμε τον άγνωστο - άγριο κόσμο που συναντάει, την ανεργία, τη μετανάστευση, το φασισμό και πολλά ακόμα απόλυτα σύγχρονα θέματα. Σε αυτό το οδοιπορικό, ο μικρός θα δει, θα πάθει και θα μάθει πολλά γι' αυτόν τον κόσμο, που παράγει και αναπαράγει την κοινωνική ανισότητα, τρέφει την εξαθλίωση και εκμεταλλεύεται ασύστολα, στο όνομα του κέρδους, τη φύση. «Το αγόρι και ο κόσμος» ανήκει στις ταινίες που ζητούν προσοχή, μια που το βαθύτερό της νόημα κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Η βραζιλιάνικη, ποιητικότατη ταινία κινουμένων σχεδίων, που χρησιμοποιεί με τρόπο μοναδικό όλα τα αφηγηματικά στιλ του animation, κρύβει σε κάθε της σχέδιο την έκπληξη. Στο εξαιρετικό της σάουντρακ συμμετέχει ο ζωντανός θρύλος της βραζιλιάνικης μουσικής Νάνα Βασκονσέλος, ένας από τους σημαντικότερους εκτελεστές κρουστών «λάτιν τζαζ».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ