Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Να κάνουμε τη νύχτα μέρα για τη 48ωρη απεργία

-- Βρισκόμαστε σε φάση προετοιμασίας από τα συνδικάτα μιας 48ωρης απεργίας, σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Ποια καθήκοντα προκύπτουν για τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες που δρουν μέσα από τα συνδικάτα, σ' αυτή τη φάση του αγώνα;

-- Οι εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, το Προσφυγικό, με τον ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων από τις πατρίδες τους και τον εγκλωβισμό τους στην Ελλάδα, οι εξελίξεις στο Αιγαίο, οι εξελίξεις στην ΕΕ, η συνέχιση της καπιταλιστικής κρίσης θα χρησιμοποιηθούν για να ξανατεθούν στους εργαζόμενους τα ίδια τρομοκρατικά διλήμματα, για το συμβιβασμό και την υποταγή.

Οι κομμουνιστές έχουμε καθήκον να κάνουμε τη νύχτα μέρα σε αυτή την κρίσιμη για την κλιμάκωση της πάλης του λαού στιγμή. Οργανώνοντας την προετοιμασία της απεργίας, που είναι σκληρή αναμέτρηση. Για να σπάσει η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια, να ξεφοβηθούν περισσότεροι, να οργανωθούν και να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην απεργία και άλλοι που δεν πήραν μέρος στην προηγούμενη. Πολλή δουλειά μέσα στα σωματεία, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις Επιτροπές Αγώνα, στις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές, στις Επιτροπές Ανέργων, μέσα στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους.

Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, καθήκον των κομμουνιστών είναι ο εργαζόμενος λαός να βγει στο προσκήνιο αγωνιστικά, όχι να είναι στη γωνία φοβισμένος.

Διεκδικώντας και συνδέοντας την πάλη να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος με την πάλη του ενάντια στους μισθούς και τα μεροκάματα πείνας, για αυξήσεις, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Απαιτώντας να σταματήσει το αίσχος της απλήρωτης ανασφάλιστης δουλειάς, να μην υπάρξει κανένας συμβιβασμός με την απλήρωτη εργασία. Διεκδικώντας επίδομα ανεργίας για όλους, μέτρα προστασίας των ανέργων. Απαιτώντας να επιστρέψουν πίσω όσα δικαιώματα τους αφαίρεσαν, αυτά δεν είναι περασμένα ξεχασμένα. Απαιτώντας δικαιώματα για την εργασία και τη ζωή, με βάση τις ανάγκες της εποχής μας και όχι των αρχών του προηγούμενου αιώνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ