Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κλιμάκωση με 48ωρη απεργία εάν έρθει το Ασφαλιστικό στη Βουλή

Να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, καλεί τα συνδικάτα το ΠΑΜΕ

Από την απεργία στις 4 Φλεβάρη, στην Αθήνα
Από την απεργία στις 4 Φλεβάρη, στην Αθήνα
Κάλεσμα στους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες που προκύπτουν από τις μέχρι τώρα πετυχημένες κινητοποιήσεις, για να κλιμακωθεί παραπέρα ο αγώνας ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, απηύθυναν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, καταθέτοντας παράλληλα πρόταση για 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία, όταν και εφόσον η κυβέρνηση τολμήσει να καταθέσει στη Βουλή σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό έκτρωμα.

Η πρόταση έγινε δεκτή από την ΕΕ της ΓΣΕΕ, η οποία όρισε επίσης συλλαλητήριο για τις 9 Μάρτη, με άλλους επιστημονικούς φορείς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) υπογράμμισαν ότι η ανάπτυξη των αγώνων του συνδικαλιστικού κινήματος και η κλιμάκωση της πάλης μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα που θίγονται από το κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό, πρέπει να στοχεύει στο να μη φτάσει ποτέ στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο. Απ' αυτήν την άποψη, σημείωσαν, η κριτική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ προς την κυβέρνηση, ότι δεν κάνει διάλογο με τα Συνδικάτα, αδυνατίζει και υπονομεύει τον αγώνα των εργαζομένων, αντί να τον ενισχύει.

Επιπλέον, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, στις θέσεις της για το Ασφαλιστικό δεν θέτει ζήτημα να πληρώσουν εργοδοσία και κράτος, που ευθύνονται για την κατάσταση των Ταμείων. Αντίθετα, η γραμμή της «βγάζει λάδι» την εργοδοσία και την πολιτική της ΕΕ, που υπαγορεύουν την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, στο όνομα τώρα της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Παράλληλα, η συνδικαλιστική πλειοψηφία επαναλαμβάνει την κριτική ότι το κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό είναι «μη ηθικά βιώσιμο», όταν ο νόμος δεν αφήνει τίποτα όρθιο από ασφαλιστικά δικαιώματα και στην κυβερνητική προπαγάνδα κυριαρχεί το αίτημα για «βιωσιμότητα του συστήματος».

Αυτή η γραμμή της αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, όπου η συνδικαλιστική πλειοψηφία, αυτό που βρήκε να μεμφθεί και πάλι την κυβέρνηση είναι ότι δεν κάνει διάλογο μαζί της και δήλωσε πρόθυμη να κάτσει στο τραπέζι για να βρούνε μαζί λύσεις!


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org