Τρίτη 23 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
«Εκτόξευση» για Στεφανίδη

Σπουδαία εμφάνιση με παγκόσμια επίδοση σημείωσε η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ
Σπουδαία εμφάνιση με παγκόσμια επίδοση σημείωσε η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ
Με μια σπουδαία, παγκόσμιου επιπέδου, επίδοση στο επί κοντώ γυναικών η Κατερίνα Στεφανίδη επιβεβαίωσε, για μια ακόμη φορά, την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά, που περιλαμβάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Ελληνίδα άλτρια σε διεθνές μίτινγκ στη Νέα Υόρκη, κάνοντας σπουδαία εμφάνιση, «πέταξε» στα 4,90 μ., που αποτελεί την 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα, τη 2η καλύτερη φετινή στον κόσμο και φυσικά πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ήταν στα 4,81 μ. και είχε πετύχει η Νικόλ Κυριακοπούλου μόλις πριν από λίγες μέρες. Σημειώνεται πως μέχρι τώρα οι καλύτερες επιδόσεις της αθλήτριας έφθαναν μέχρι τα 4,71 μ. στον ανοιχτό στίβο και 4,77 μ. στον κλειστό και φυσικά η βελτίωσή της κατά 13 εκατ. δείχνει τις υψηλές δυνατότητες που έχει. Στο συγκεκριμένο αγώνα όλα πήγαν άψογα για την Στεφανίδη αφού πριν από την επιτυχία είχε καταφέρει να περάσει με την πρώτη τα 4,50, 4.60, 4,70 αλλά και τα 4,80 μ.

Οι πέντε κορυφαίες επιδόσεις στο αγώνισμα όλων των εποχών είναι: Ισινμπάγιεβα 5,06 μ., Σουρ 5,03 μ., Σίλβα 4,91 μ., Στεφανίδη 4,90 μ., Πέιν 4,90 μ.

Ρεκόρ και παγκόσμια επίδοση από Φιλιππίδη

Διάκριση όμως στο συγκεκριμένο αγώνα είχαμε και από πλευράς ανδρών το Σαββατοκύριακο που πέρασε, με τον Κώστα Φιλιππίδη, ο οποίος μετείχε στο διεθνές μίτινγκ του αγωνίσματος στο Κλερμόν. Ο Ελληνας αθλητής είχε καλύτερο άλμα στα 5,84 μ. σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο αφού κατέρριψε το παλιό, επίσης δικό του (από το 2013) που ήταν 5,83 μ. Επίσης, η επίδοση αποτελεί την 4η καλύτερη φέτος στον κόσμο. Στο ίδιο μίτινγκ αγωνίστηκε και η Νικόλ Κυριακοπούλου παίρνοντας τη 2η θέση αλλά με άλμα στα 4,70 μ., αρκετά χαμηλά από το πρόσφατό της στα 4,81 μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ