Τρίτη 2 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται...

«Η σημερινή κυβέρνηση εξελέγη υποσχόμενη στον ελληνικό λαό πολιτική ανανέωση, δικαιοσύνη, ανάπτυξη. Τα αιτήματα αυτά ζητούν δικαίωση...».

Ποιος είναι αυτός που αγωνιά με τέτοιον τρόπο για τη «δικαίωση» των κυβερνητικών υποσχέσεων; Μα ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας, και μάλιστα όχι όπου κι όπου, αλλά με άρθρο του στην κυριακάτικη «Αυγή», στο αφιέρωμά της για τον «Ενα χρόνο Αριστερά»...

Και για να μην υπάρχει αμφιβολία για το πραγματικό περιεχόμενο των... «αιτημάτων που ζητούν δικαίωση», ο πρόεδρος των εγχώριων βιομηχάνων φροντίζει να το κάνει λιανό στο υπόλοιπο άρθρο του: Εφαρμογή της «επώδυνης συμφωνίας», που είναι «απαραίτητη προϋπόθεση παραμονής μας στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ», «φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον», «ευκαιρίες» για να κινητοποιηθούν ξένοι και ντόπιοι επενδυτές, «μεγαλύτερη τόλμη» στην εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, «γενναίες αποφάσεις» για τις «μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως το ασφαλιστικό (...) με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη» κ.ο.κ.

Καλά τα λέει... Εδώ που τα λέμε, αν κάποιος έχει κάθε λόγο να περιμένει δικαίωση των αιτημάτων του από την κυβέρνηση, αυτός δεν είναι ο λαός, αλλά η εγχώρια αστική τάξη, για λογαριασμό της οποίας αυτή δουλεύει στοχοπροσηλωμένα!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ