Σάββατο 30 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Chitarra mia!» από τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη

Σήμερα, στις 20.00, στο Τελλόγλειο Ιδρυμα του ΑΠΘ

Σήμερα, Σάββατο 30 Γενάρη, στις 20.00, στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Chitarra mia!». Ο Μ. Ανδρουλιδάκης θα παίξει με την κιθάρα του και θα τραγουδήσει στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών, μαζί με φίλους του τραγουδιστές της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ ελληνικού και ισπανόγλωσσου τραγουδιού, σολιστικής κλασικής και προκλασικής κιθαριστικής μουσικής για φωνή και «6χορδη ορχήστρα».

Μιλώντας μαζί του, μας είπε για τη σημερινή βραδιά:

«Η παράσταση, στο σημαντικό χώρο του Τελλογλείου Ιδρύματος, συνδυάζει μερικά από τα δημοφιλέστερα κομμάτια κλασικής μουσικής με τραγούδια. Φορέας της είναι ένα όργανο που διαθέτει ηχοχρώματα που δημιουργούν την ψευδαίσθηση μιας μικρής ορχήστρας, ιδανικής συνοδού του τραγουδιού που φτιάχτηκε από τους μεγάλους ποιητές και συνθέτες.

Ο συνδυασμός αυτός εμπεριέχεται στην έναρξη, όπου παίζω το Πρελούδιο σε Ντο μείζονα του Μπαχ, ενώ τραγουδώ ταυτόχρονα το "Λαύριο" του Δ. Σαββόπουλου.

Στη διάρκειά της, ακούγονται δεξιοτεχνικά solo του Albeniz, του Χιώτη και του Θεοδωράκη, λατινοαμερικάνικα τραγούδια, οι "Γερανοί" σε ρώσικους και ελληνικούς στίχους του Ρίτσου, τραγούδια παρεΐστικα, τραγούδια πολιτικής αφύπνισης του Βάρναλη, του Ελευθερίου, του Μύρη και το "Hasta Siempre" του Puebla και "θαλασσογραφίες" των Καββαδία - Μικρούτσικου, Σαββόπουλου, Ελύτη - Θεοδωράκη, Λ. Παπαδόπουλου - Λοΐζου.

Στον Μάνο Λοΐζο, του οποίου η κιθάρα, τα λόγια, η ιδεολογία και η εύθραυστη φωνή μάς είναι ιδιαίτερα αγαπητά είναι αφιερωμένο από τους δημιουργούς του το τελευταίο τραγούδι της παράστασης. Είναι το ζεϊμπέκικο "Πρωινό τσιγάρο" του πρώτου μου δασκάλου, Νότη Μαυρουδή, του χαρακτηριστικότερου Ελληνα κλασικού κιθαριστή - συνθέτη και του ποιητή Αλκη Αλκαίου, που, κατά τη γνώμη μου, συνδέει την εποχή των παλαιότερων στιχουργών με τις νεότερες γενιές».

Συμμετέχουν οι τραγουδιστές: Μάκης Αϊβάζογλου, Μαρία Θωίδου, Χρήστος Κολοβός, Δημήτρης Νικολούδης, Ανθή Τατσιούλη.

Παράλληλα, θα προβάλλονται φωτογραφίες του φωτογράφου Γιώργου Ψυχογιού.

Τιμή Εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Μειωμένη είσοδος: 7 ευρώ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ