Τετάρτη 27 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αυτόχειρ» επί σκηνής

Στην Πάτρα, στο θέατρο «Act» (σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, τηλ. 2610272037 - 6936122263) παρουσιάζεται το διήγημα του Μιχαήλ Μητσάκη «Αυτόχειρ» με τη μορφή θεατρικού μονολόγου, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου και ερμηνεία Δημήτρη Γεωργαλά.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από το θάνατο του σπουδαίου Ελληνα πεζογράφου. Ο «Αυτόχειρ» αποτελεί ένα σημαντικό κείμενο της νεοελληνικής λογοτεχνίας, στο οποίο ο συγγραφέας μάς χαρίζει μια καταπληκτική περιγραφή της Πάτρας του 1900. Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο. Η ιστορία διαδραματίζεται στην πόλη της Πάτρας λίγο πριν το 1900, όπου ο συγγραφέας/αφηγητής φτάνει στην πόλη ως ταξιδιώτης και καταλύει σ' ένα ξενοδοχείο. Εκεί μαθαίνει ότι ένας άλλος ταξιδιώτης, σ' ένα άλλο ξενοδοχείο, αυτοκτόνησε στο δωμάτιό του, αφήνοντας μόνο πέντε λέξεις: «Αυτοκτονώ. Ας μην ενοχληθή κανείς». Ο συγγραφέας στην περιπλάνησή του στην πόλη παρατηρεί τη ζωή και τους ανθρώπους της, με τις καθημερινές τους ασχολίες, με τις σκοτούρες τους, τις χαρές και τις λύπες, τον αγώνα της ζωής που προχωράει, αναλογιζόμενος για τον αφελή αυτόχειρα «και ποίος ήθελε να ενοχληθή;».

Kάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30. Γενική είσοδος 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ. Για τη συγκεκριμένη παράσταση κάθε Δευτέρα ισχύει Ατέλεια Θεατρολόγων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ